Οι αµπελώνες δεν ευδοκιµούν στις ορεινές βόρειες περιοχές της Ισπανίας κι έτσι ο µηλίτης είναι συνηθισµένο ποτό στην Αστούρια, τη Γαλικία και τη χώρα των Βάσκων, όπου το κλίµα είναι ιδανικό για την καλλιέργεια της µηλιάς. Σε αυτό το πιάτο η φρουτώδης οξύτητα του µηλίτη δένει υπέροχα µε το πικάντικο τσορίθο.

15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουµε το λάδι σε χαµηλή φωτιά, προσθέτουµε το κρεµµύδι και σοτάρουµε για 5 λεπτά ή µέχρι να µαραθεί, ανακατεύοντας πού και πού. Προσθέτουµε την πάπρικα και µαγειρεύουµε για 1 λεπτό ακόµη.
  2. Δυναµώνουµε τη φωτιά σε µέτρια, προσθέτουµε τον µηλίτη και 1/4 φλιτζανιού ζεστό νερό και το δαφνόφυλλο και µαγειρεύουµε για 7-8 λεπτά, µέχρι να αρχίσει το µείγµα να βράζει. Χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 5 λεπτά. Προσθέτουµε το τσορίθο και σιγοβράζουµε για άλλα 5 λεπτά, µέχρι να συµπυκνωθεί λίγο η σάλτσα. Ρίχνουµε το ξίδι, τον µαϊντανό και αλατοπίπερο και ανακατεύουµε. Αποσύρουµε. Σερβίρουµε ζεστό µε καλό σταρένιο ψωµί.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών