Οι αµπελώνες δεν ευδοκιµούν στις ορεινές βόρειες περιοχές της Ισπανίας κι έτσι ο µηλίτης είναι συνηθισµένο ποτό στην Αστούρια, τη Γαλικία και τη χώρα των Βάσκων, όπου το κλίµα είναι ιδανικό για την καλλιέργεια της µηλιάς.
15'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τσορίθο μαγειρευτό με μηλίτη, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα βαθύ τηγάνι, το λάδι σε χαµηλή φωτιά.
- Προσθέτουµε το κρεµµύδι και σοτάρουµε για 5 λεπτά ή µέχρι να µαραθεί, ανακατεύοντας πού και πού.
- Προσθέτουµε την πάπρικα και µαγειρεύουµε για 1 λεπτό ακόµη.
- Δυναµώνουµε τη φωτιά σε µέτρια και προσθέτουµε τον µηλίτη, 1/4 φλιτζανιού ζεστό νερό και το δαφνόφυλλο.
- Μαγειρεύουµε για 7-8 λεπτά, µέχρι να αρχίσει το µείγµα να βράζει.
- Χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 5 λεπτά.
- Προσθέτουµε το τσορίθο και σιγοβράζουµε για άλλα 5 λεπτά, µέχρι να συµπυκνωθεί λίγο η σάλτσα.
- Ρίχνουµε το ξίδι, τον µαϊντανό και αλατοπίπερο και ανακατεύουµε.
- Αποσύρουµε.
- Σερβίρουµε, το τσορίθο μαγειρευτό με μηλίτη, ζεστό µε καλό σταρένιο ψωµί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις του Γαστρονόμου «Κουζίνες του κόσμου: Ισπανία».