ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡεβύθια με τσορίθοΡεβύθια με τσορίθοΟι αµπελώνες δεν ευδοκιµούν στις ορεινές βόρειες περιοχές της Ισπανίας κι έτσι ο µηλίτης είναι συνηθισµένο ποτό στην Αστούρια, τη Γαλικία και τη χώρα των Βάσκων, όπου το κλίµα είναι ιδανικό για την καλλιέργεια της µηλιάς.

15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τσορίθο μαγειρευτό με μηλίτη, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα βαθύ τηγάνι, το λάδι σε χαµηλή φωτιά.
  2. Προσθέτουµε το κρεµµύδι και σοτάρουµε για 5 λεπτά ή µέχρι να µαραθεί, ανακατεύοντας πού και πού.
  3. Προσθέτουµε την πάπρικα και µαγειρεύουµε για 1 λεπτό ακόµη.
  4. Δυναµώνουµε τη φωτιά σε µέτρια και προσθέτουµε τον µηλίτη, 1/4 φλιτζανιού ζεστό νερό και το δαφνόφυλλο.
  5. Μαγειρεύουµε για 7-8 λεπτά, µέχρι να αρχίσει το µείγµα να βράζει. 
  6. Χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για 5 λεπτά.
  7. Προσθέτουµε το τσορίθο και σιγοβράζουµε για άλλα 5 λεπτά, µέχρι να συµπυκνωθεί λίγο η σάλτσα.
  8. Ρίχνουµε το ξίδι, τον µαϊντανό και αλατοπίπερο και ανακατεύουµε.
  9. Αποσύρουµε.
  10. Σερβίρουµε, το τσορίθο μαγειρευτό με μηλίτη, ζεστό µε καλό σταρένιο ψωµί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στις συλλεκτικές εκδόσεις του Γαστρονόμου «Κουζίνες του κόσμου: Ισπανία».

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Λουκάνικα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών