20' προετοιμασία
1 ώρα και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε µια µεγάλη κατσαρόλα ρίχνουµε τα ρεβύθια, το δαφνόφυλλο, τα γαρίφαλα, την κανέλα και τον ζωµό. Σκεπάζουµε µε νερό και βράζουµε σε δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, µέχρι να αρχίσει το µείγµα να κοχλάζει. Χαµηλώνουµε τη φωτιά και σιγοβράζουµε για περίπου 1 ώρα ή µέχρι να µαλακώσουν τα ρεβύθια. Αν τα ρεβύθια δεν έχουν µαλακώσει, προσθέτουµε λίγο νερό και συνεχίζουµε το µαγείρεµα. Σουρώνουµε και βγάζουµε το δαφνόφυλλο, τα γαρίφαλα και την κανέλα.
  2. Σε ένα µεγάλο τηγάνι ή κατσαρόλα ζεσταίνουµε το ελαιόλαδο σε µέτρια φωτιά και σοτάρουµε το κρεµµύδι για περίπου 3 λεπτά ή µέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτουµε το σκόρδο και το θυµάρι και µαγειρεύουµε, ανακατεύοντας, για 1 λεπτό. ∆υναµώνουµε τη φωτιά, προσθέτουµε το τσορίθο και σοτάρουµε για 3 λεπτά.
  3. Προσθέτουµε τα ρεβύθια στο σκεύος, ανακατεύουµε καλά και µαγειρεύουµε σε µέτρια φωτιά για περίπου 4 λεπτά, µέχρι να ζεσταθούν καλά. Αποσύρουµε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουµε τον µαϊντανό και αλατοπίπερο. Το πιάτο αυτό είναι εξίσου νόστιµο αν σερβιριστεί ζεστό ή σε θερµοκρασία δωµατίου.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών