ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣουβλάκι θαλασσινώνΣουβλάκι θαλασσινών από το Άγιο Όρος
20' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα τυλιχτά με γαρίδες και μήλα σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις γαρίδες με το κύμινο, το τσίλι, αλατοπίπερο.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τις γαρίδες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
  3. O χρόνος είναι αρκετός για να γίνουν οι γαρίδες.
  4. Αν μείνουν παραπάνω, θα αποκτήσουν λαστιχένια υφή.
  5. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε τις πίτες για σουβλάκι για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα.
  7. Μοιράζουμε σε κάθε πίτα τη σάλτσα, τις γαρίδες, καθώς και το ψιλοκομμένο μήλο και φρέσκο κρεμμυδάκι.
  8. Τυλίγουμε προσεκτικά και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 188.

Άρθρα και Συνταγές με Γαρίδες

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Μήλο

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών