Η τελειότητά της δεν είναι τυχαία, είναι φτιαγμένη με τις καλύτερες ποικιλίες σκληρών Καναδέζικων σιτηρών, που μάς προσφέρει το αλεύρι Robin Hood.

15' προετοιμασία
50' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: για 1 βασιλόπιτα

Διαδικασία

  1. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη για περίπου 6 – 7 λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Χαμηλώνετε λίγο την ταχύτητα και προσθέτετε ένα – ένα τα αβγά.
  3. Ρίχνετε σιγά – σιγά τον χυμό πορτοκάλι και το αλεύρι.
  4. Χαμηλώνετε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτετε το γιαούρτι και το αμύγδαλο πούδρα.
  5. Χτυπάτε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  6. Ρίχνετε το ξύσμα πορτοκαλιών και ανακατεύετε με μια σπάτουλα.
  7. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170°C.
  8. Βουτυρώνετε ελαφρά μια φόρμα που ανοίγει, αδειάζετε το μίγμα και το απλώνετε ομοιόμορφα.
  9. Ψήνετε για περίπου 45 - 50 λεπτά.
  10. Ελέγχετε βυθίζοντας ένα ξυλάκι στο κέντρο της και αν βγει καθαρό, η βασιλόπιτα είναι έτοιμη.
  11. Πασπαλίζετε με άχνη και αν θέλετε γαρνίρετε με σοκολατένια αστεράκια.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών