Λευκό κρασί έχεις; Λεμόνι; Μέλι; Τότε μόνο το γκρέιπφρουτ λείπει για αυτό το χειμωνιάτικο, γλυκόξινο κοκτέιλ.

7' προετοιμασία
Σύνολο: 7 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 1 ποτήρι

Διαδικασία

  1. Βάζουμε το γκρέιπφρουτ στο σέικερ και το πιέζουμε λίγο με ένα μικρό γουδοχέρι ή με ένα κουτάλι ώστε να βγάλει τους χυμούς του. Προσθέτουμε μπόλικα παγάκια και τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε καλά. Σουρώνουμε σε ψηλόλιγνο ποτήρι της σαμπάνιας. Αν θέλουμε, μπορούμε να γαρνίρουμε με ένα κομματάκι από φλούδα λεμονιού (το βγάζουμε «ξυρίζοντας» τη φλούδα με το εργαλείο που ξεφλουδίζουμε τις πατάτες ή με το ειδικό εργαλείο για ξύσμα, που θα βρούμε σε καταστήματα με εξοπλισμό κουζίνας. Φροντίζουμε το λεμόνι που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι ακέρωτο, δηλαδή να μην είναι εμβαπτισμένο σε παραφίνη).
  2. Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net

Συνταγές για Κοκτέιλ

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών