ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣξινόχοντρος με μελιτζάνεςΞινόχοντρος με μελιτζάνες
30' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ξινόχοντρο με βρούβες, απάκι και γραβιέρα, ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε τις βρούβες για 3 - 4 λεπτά. Σουρώνουμε και μεταφέρουμε σε μπολ με κρύο νερό για να κρατήσουν το ζωηρό χρώμα τους. Στραγγίζουμε καλά.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο για 1/2 λεπτό, ίσα να αρωματίσει το λάδι.
  3. Ρίχνουμε τις βρούβες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3 - 4 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και μεταφέρουμε σε ένα σκεύος.
  4. Κρατάμε τα υγρά που έχουν μείνει στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το βούτυρο με το κρεμμύδι και το τζίντζερ. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 - 6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να εξατμιστούν τα υγρά.
  5. Περιχύνουμε με τη ρακή και αφήνουμε 2 - 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον ξινόχοντρο, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να λαδωθεί καλά.
  6. Ρίχνουμε το ζωμό και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά,μέχρι να μαλακώσει ο ξινόχοντρος και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
  7. Προσθέτουμε τα χόρτα και ανακατεύουμε για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ζεσταθούν καλά.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη γραβιέρα, το δυόσμο και το μάραθο και ανακατεύουμε.
  9. Σκορπίζουμε το απάκι και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Τραχανάς

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών