20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Τεμάχια: 8 -12

Διαδικασία

  1. Για τα υγρά σουφλεδάκια σοκολάτας, χτυπάμε πολύ καλά, στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ, το βούτυρο με τη ζάχαρη.
  2. Όταν έχουμε ένα αφράτο μείγμα, χαμηλώνουμε λίγο την ταχύτητα και ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά.
  3. Προσθέτουμε το αλάτι και το κονιάκ, συνεχίζοντας το χτύπημα για λίγο ακόμη.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C, στον αέρα.
  5. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε στον κάδο το αλεύρι και το ξύσμα.
  6. Ανακατεύουμε σιγά-σιγά με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  7. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα.
  8. Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και την ενσωματώνουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας απαλά με τη σπάτουλα.
  9. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ατομικές αλουμινένιες φόρμες. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε φόρμα για μάφινς με πολλές θήκες.
  10. Μοιράζουμε το μείγμα μέσα στις φόρμες, χωρίς να τις γεμίσουμε μέχρι επάνω.
  11. Ψήνουμε τα σουφλέ στον φούρνο για 10 λεπτά. Ο πυρήνας τους να πρέπει να παραμείνει υγρός.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Κονιάκ

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών