15'
προετοιμασία
5 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες και 15'
Διαδικασία
- Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό, μέχρι να μαλακώσουν.
- Βράζουμε τη ζάχαρη με τη μισή ποσότητα χυμού.
- Aποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τις ζελατίνες, στραγγισμένες από το νερό. Ανακατεύουμε να διαλυθούν και προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό μαζί με το Campari.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε φόρμες της αρεσκείας μας, π.χ. σε ατομικές φόρμες της πανακότα ή σε φορμάκια σιλικόνης ή ακόμα και σε ποτήρια ή μικρά μπολ – εμείς χρησιμοποιήσαμε μια πλαστική φόρμα-πυραμίδα, την οποία τοποθετήσαμε μέσα σε κανάτα, για να στέκεται όρθια.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες, έως ότου σταθεροποιηθούν τα ζελέ.
- Αν χρησιμοποιήσουμε φόρμες, τις βυθίζουμε σε ζεστό νερό για μερικά δευτερόλεπτα και τις αναποδογυρίζουμε σε πιάτα.
- Σερβίρουμε τα ζελέ με φρούτα κομμένα σε κομμάτια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 136.