
20'
προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 25'
Υλικά
Μερίδες: 3-4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ζεστή κολοκυθοσαλάτα με κάππαρη και σταφίδες, σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε σε μέτρια φωτιά 80 ml νερό και τη ζάχαρη για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να σχηματιστεί ένα αραιό σιρόπι.
- Το αδειάζουμε σε ένα μπολ, το αφήνουμε να κρυώσει και μουσκεύουμε εκεί τις σταφίδες για περίπου 15 λεπτά.
- Τις στραγγίζουμε (χωρίς να τις στύψουμε) και τις αφήνουμε κατά μέρος.
- Παράλληλα, σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια, το σέλερι, τις πιπεριές Φλωρίνης και την πιπεριά τσίλι (αν βάλουμε) για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι να ζεσταθούν και να γυαλίσουν, αλλά να παραμείνουν τραγανά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ (φρέ- σκο ή ξερό) και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό ακόμη, μέχρι να σκορπίσουν το άρωμά τους.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε το περιεχόμενό της σε μια σαλατιέρα ή σε μια πιατέλα
- Προσθέτουμε τη φρέσκια ή την ξερή μέντα (ή το δυόσμο), την κάππαρη και τις στραγγισμένες σταφίδες.
- Νοστιμίζουμε με αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως.
Λευκά κρασιά, όπως Ρομπόλα, Sauvignon Blanc, Ροδίτη και Σαββατιανό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 124.