ΕΞΟΔΟΣ

Τα ραβιόλι Αρλεκίνος, η τερίνα Κολομπίνα: ένα μενού γεμάτο χρώμα

Για δύο ημέρες στο εστιατόριο Pomo d’Oro στην Κέρκυρα τα πιάτα εμπνέονται από το βενετσιάνικο καρναβάλι και την κομέντια ντελ άρτε.

04.03.2022
Τα ραβιόλι Αρλεκίνος, η τερίνα Κολομπίνα: ένα μενού γεμάτο χρώμα

Στη σύγχρονη κουζίνα που προτείνει ο Αριστοτέλης Μέγκουλας στο Pomo d’Oro στην Κέρκυρα πολλά λειτουργούν ως ερεθίσματα. Μια ανάμνηση, ένα τοπίο, ένα στιγμιότυπο που του έχει μείνει στο μυαλό. Τα υλικά του νησιού τα εντάσσει με πολλούς τρόπους στα πιάτα του, που πάντοτε έχουν ιδιαίτερο χρώμα. Αυτές τις μέρες έχουν περισσότερο. Κυριολεκτικά: ο δημιουργικός σεφ παρουσιάζει για ένα διήμερο το Arlecchino, ένα μενού εμπνευσμένο από το βενετσιάνικο καρναβάλι, το οποίο μπόλιασε και τα κορφιάτικα αποκριάτικα έθιμα. Στο εστιατόριό του στην ήσυχη πλατεία Σκαραμαγκά την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Μαρτίου θα μπορεί κανείς να διαλέξει ανάμεσα σε πιάτα εμπνευσμένα από τον Αρλεκίνο και τους άλλους χαρακτήρες της κομέντια ντελ άρτε.

Ο γερο-τσιγκούνης Πανταλόνε, που συνήθως φοράει κόκκινο και μαύρο, έδωσε την ιδέα ενός πιάτου με ψητά παντζάρια, φράουλες, ανθότυρο από καβουρδισμένα αμύγδαλα, σαλάτα από φύτρες και σος φράουλα. Ο Ντοτόρε, ο γιατρός, εμπνέει ένα άλλο όπου η ιδιαίτερη μορταδέλα σουπιάς που φτιάχνει ο σεφ συναντά αλμυρό παστέλι από φιστίκια Αιγίνης, αγκινάρες τουρσί, αυγοτάραχο και κρέμα τσιγαρέλι. Ο Αρλεκίνος έγινε πολύχρωμα ραβιόλι με γέμιση πεσκανδρίτσας και ζωμό από πράσο, σέλινο και κρεμμύδι και η Κολομπίνα, αρκετές φορές συμπρωταγωνίστριά του στη σκηνή, τερίνα αργοψημένης γαλοπούλας με τόνους πορτοκαλί. Είναι πολλές ακόμη οι φιγούρες που εμφανίζονται στο τραπέζι: ο Πουλτσινέλα ενέπνευσε ένα αργοψημένο μοσχαράκι με σάλτσα γραβιέρας, χυμό μανιταριών και φλαν από μανιτάρια, σε άσπρο και μαύρο κι η Ροσάουρα ένα «ριζότο σαν λαχανοντολμάς» με κόκκινο λάχανο, που όταν συνδυάζεται με λεμόνι βάφεται σε διαφορετικές αποχρώσεις του μπλε. Οι επιλογές είναι αρκετές, με τα πιάτα να κυμαίνονται από 10 έως 18 ευρώ.

Pomo d’Oro

Πλατεία Σκαραμαγκά 13, Κέρκυρα,

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών