ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Στην Κέρκυρα για πρωινό στο Eleals Boutique Hotel

Επισκεφτήκαμε το πανέμορφο Eleals Boutique Hotel στο Πέραμα στην ανατολική όχθη της Κέρκυρας, στην όμορφη διαδρομή ανάμεσα στο Ποντικονήσι και το Αχίλλειο.

26.05.2021| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφίες: Μιχάλης Παππάς
Στην Κέρκυρα για πρωινό στο Eleals Boutique Hotel

Το ήξερα ότι η Κέρκυρα είναι μια ομορφιά, ένας τόπος παραδεισένιος, δίχως ταίρι. Οι τακτικές μου επισκέψεις τα τελευταία χρόνια επικύρωσαν όλες τις προαναφερθείσες υπερβολές και επιπλέον τις επαύξησαν.

Βρέθηκα δυο φορές εφέτος, μια προ και μια μετά καραντίνας, να αγναντεύω την κορφιάτικη θάλασσα από τη βεράντα του πανέμορφου Eleals Boutique Hotel στο Πέραμα στην ανατολική όχθη της Κέρκυρας, στην όμορφη παραλιακή διαδρομή ανάμεσα στο Ποντικονήσι και το Αχίλλειο. Το μικρό, μοντέρνο ξενοδοχείο της οικογένειας Ξύκη, με τα πολυτελή και άνετα δωμάτια, λειτουργεί εδώ και τρία μόλις χρόνια, σε ένα υπέροχο σημείο, περικυκλωμένο από ελαιόδεντρα, ακριβώς μπροστά στη θάλασσα.

Νησιώτικη λιτότητα στη διακόσμηση, κομψοί χώροι, ουδέτερα, γήινα χρώματα που σε γαληνεύουν και μια βεράντα με θέα μπλε, όπου σερβίρεται φροντισμένο πρωινό με τοπικές πρώτες ύλες, αλλά και γεύμα και δείπνο από έναν μικρό κατάλογο. Συνήθιζα να παίρνω εκεί το πρωινό μου νωρίς, πριν ξεκινήσω τη μέρα μου. Χαμογελαστές καλημέρες από τη Σοφία και τον αδερφό της τον Τάσο, μυρωδάτοι καφέδες και πιάτα γεμάτα με ενέργεια και νοστιμιά.

Μου άρεσε πολύ το τοστ με ταχίνι και μέλι, και εκείνο με το τηγανιτό αυγό, το μπέικον και τις πιπεριές. Κάποια πρωινά ζητούσα να μου κάνουν ομελέτα με κερκυραϊκά αλλαντικά και ντοματίνια ντόπια ή βραστά αυγά με ελιές από τον βορρά του νησιού, φέτα και ζυμωτό ψωμί, κι ύστερα μου έφερναν ένα παχύ γιαουρτάκι με υπέροχο ντόπιο μέλι ή με σπιτικές μαρμελάδες.

Όταν επέστρεφα από τις υποχρεώσεις της ημέρας, χαλάρωνα με ένα παγωμένο τζιν τόνικ. Άλλες φορές με κάποιο δροσερό κοκτέιλ, ή ένα λικέρ κουμ κουάτ κρύο κρύο από το ψυγείο, ανάλογα με τα κέφια μου έφερναν ένα ποτήρι λευκό κρασί από Μοσχάτο Λήμνου, τον τόπο καταγωγής των ιδιοκτητών, ή έναν δροσερό Κακοτρύγη, την γηγενή ποικιλία της Κέρκυρας. Μαζί απολάμβανα τυράκια ντόπια, γλυκόξινα και ζουμερά, φρέσκα κουμ κουάτ και κορφιάτικη συκόπιτα. Όταν είχα ανάγκη τη δροσιά της θάλασσας, μου ετοίμαζαν φρέσκους χυμούς και κατέβαινα να κάνω μια βουτιά στην όμορφη, βοτσαλωτή παραλία, ακριβώς μπροστά στο ξενοδοχείο.

Το Πέραμα είναι κάπου στα μισά της Κέρκυρας. Στο κέντρο του νησιού, 10 λεπτά με το αυτοκίνητο από την πόλη. Οι διαδρομές που ξεκινούν από εκεί μοιάζουν ευκολότερες. Η λίμνη Κορισσίων και η απίθανη παραλία του Ίσσου είναι στο μισάωρο, κι άλλη τόση είναι η απόσταση βορειοδυτικά στην κούκλα Παλαιοκαστρίτσα.

Eleals Boutique Hotel

Πέραμα, Κέρκυρα

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών