Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για το ταζίν με αρνάκι και βερίκοκα σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθεί.
- Προσθέτουμε το σκόρδο, το ρας ελ χανούτ και τον κόλιανδρο σε σκόνη και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
- Ρίχνουμε το κρέας και ανακατεύουμε μέχρι να λαδωθεί καλά και να ροδίσει.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα και ξερά βερίκοκα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την ντομάτα, τον ζωμό και αλατοπίπερο και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ταψί ή γάστρα (αν η κατσαρόλα μας μπαίνει στον φούρνο, δεν χρειάζεται να μεταφέρουμε το φαγητό σε ταψί. Σκεπάζουμε με το καπάκι ή αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1ώρα.
- Αφαιρούμε το καπάκι, ανακατεύουμε και ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τον φούρνο, σκορπίζουμε το ξύσμα λεμονιού και τον φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρουμε το ταζίν με αρνάκι και βερίκοκα με κουσκούς και γιαούρτι.
Μυστικά
*Μείγμα μπαχαρικών με καταγωγή από το Μαρόκο. Το βρίσκουμε σε μπαχαράδικα και παντοπωλεία, όμως μπορούμε να το φτιάξουμε και μόνοι μας ανακατεύοντας 6 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σε σκόνη, 3 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη, 3 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σε σκόνη, 2 κουτ. γλυκού κάρδαμο, σε σκόνη, 2 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι, σε σκόνη, 2 κουτ. γλυκού κουρκουμά, σε σκόνη, 2 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη, 2 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη, 2 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη, 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν, σε σκόνη και 1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 170.