ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜοσχάρι ταζίν με μήλο και σταφίδαΜοσχάρι ταζίν με μήλο και σταφίδα
15' προετοιμασία
1 ώρα και 50' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το ταζίν με αρνάκι και βερίκοκα σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά μέχρι να μαραθεί.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο, το ρας ελ χανούτ και τον κόλιανδρο σε σκόνη και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το κρέας και ανακατεύουμε μέχρι να λαδωθεί καλά και να ροδίσει.
  4. Προσθέτουμε τα φρέσκα και ξερά βερίκοκα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την ντομάτα, τον ζωμό και αλατοπίπερο και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  6. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μεταφέρουμε σε ταψί ή γάστρα (αν η κατσαρόλα μας μπαίνει στον φούρνο, δεν χρειάζεται να μεταφέρουμε το φαγητό σε ταψί. Σκεπάζουμε με το καπάκι ή αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1ώρα.
  7. Αφαιρούμε το καπάκι, ανακατεύουμε και ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά.
  8. Αποσύρουμε από τον φούρνο, σκορπίζουμε το ξύσμα λεμονιού και τον φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρουμε το ταζίν με αρνάκι και βερίκοκα με κουσκούς και γιαούρτι.

Μυστικά

*Μείγμα μπαχαρικών με καταγωγή από το Μαρόκο. Το βρίσκουμε σε μπαχαράδικα και παντοπωλεία, όμως μπορούμε να το φτιάξουμε και μόνοι μας ανακατεύοντας 6 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, σε σκόνη, 3 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη, 3 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σε σκόνη, 2 κουτ. γλυκού κάρδαμο, σε σκόνη, 2 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι, σε σκόνη, 2 κουτ. γλυκού κουρκουμά, σε σκόνη, 2 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη, 2 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη, 2 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη, 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν, σε σκόνη και 1/2 κουτ. γλυκού γαρίφαλο, σε σκόνη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 170.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Βερίκοκα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών