20' προετοιμασία
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το γλάσο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπισκοτογλυκό σοκολάτας αρχικά βουτυρώνουμε ελαφρώς ένα τσέρκι διαμέτρου 15 εκ. και ύψους περίπου 6 εκ. και έπειτα το τοποθετούμε πάνω στη λαμαρίνα του φούρνου, όπου έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί.
  2. Σπάμε με το χέρι τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και τα αφήνουμε στην άκρη.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα μαλακό και κρεμώδες μείγμα. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί (τη βάζουμε σε ένα ανοξείδωτο μπολ το οποίο στερώνουμε πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει) και τη ρίχνουμε στο βούτυρο ανακατεύοντας.
  4. Έπειτα βάζουμε στο μείγμα το αυγό και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη για να ενσωματωθεί.
  5. Τέλος, προσθέτουμε τα μπισκότα και ανακατεύουμε με μια κουτάλα ώστε να καλυφθούν καλά από τη σοκολάτα.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα στο τσέρκι και το σπρώχνουμε να καλύψει όλα τα κενά στον πάτο, γιατί στο τέλος θα αναποδογυρίσουμε το γλυκό και θα πρέπει να είναι ωραία η όψη του.
  7. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες, οπότε το βγάζουμε και το αφήνουμε να σταθεί ώσπου να ετοιμάσουμε το γλάσο.

Για το γλάσο

  1. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  2. Αναποδογυρίζουμε με προσοχή το γλυκό πάνω σε μια σχάρα και το περιχύνουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.
  3. Με μια παλέτα λειαίνουμε το γλάσο στην επιφάνεια και τα πλαϊνά. Αφήνουμε κατά μέρος έως ότου σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών