20'
προετοιμασία
7' ψήσιμο
Σύνολο: 27'
Υλικά
Μερίδες: 7-8Διαδικασία
Σοκολάτα
- Για να ετοιμάσουμε τα εύκολα τσούρος από ψωμί, πρώτα λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι, σε πολύ χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας. Αφήνουμε στην άκρη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με το γάλα.
- Σε ένα πιάτο ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα.
- Αλείφουμε κάθε λωρίδα ψωμιού με το μείγμα αυγού- γάλακτος από όλες τις πλευρές και την ακουμπάμε στο μείγμα ζάχαρης-κανέλας, γυρνώντας ώστε να καλυφθεί καλά από όλες τις πλευρές.
- Τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε για 7 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές.
- Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε σε μπολ, βάζοντας δίπλα ένα μπολάκι με τη σοκολάτα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 54.