ΕΞΟΔΟΣ

A tot στη Λέκκα – Ένας μπόμπιρας σερβίρει καφέ στο χέρι

Δυο μέρες πριν το δεύτερο lockdown άνοιξε το μικρούτσικο καφέ A tot, στην οδό Λέκκα στο Σύνταγμα. Οι ιδιοκτήτες του, Ρεβέκκα Ζαχαροπούλου και Παναγιώτης Δούστος …

17.01.2021| Updated: 15.02.2024
A tot στη Λέκκα – Ένας μπόμπιρας σερβίρει καφέ στο χέρι

Δυο μέρες πριν το δεύτερο lockdown άνοιξε το μικρούτσικο καφέ A tot, στην οδό Λέκκα στο Σύνταγμα. Οι ιδιοκτήτες του, Ρεβέκκα Ζαχαροπούλου και Παναγιώτης Δούστος ήταν για χρόνια στην γειτονιά, ιδιοκτήτες άλλων καταστημάτων εστίασης μέχρι που το νυχτερινό ωράριο τους κούρασε και βρέθηκαν κάπως στο μεταίχμιο. Μετά τη νύχτα τι; Η επένδυση στον καφέ ήταν μια απόφαση που πήραν από την αγάπη τους στο προϊόν, όπως εξηγεί η Ρεβέκκα.

Όταν βρήκαν διαθέσιμο αυτό το χώρο, μόλις 13 τετραγωνικών μέτρων ήξεραν πως να τον αξιοποιήσουν. Συνεργάζονται με την ελληνική εταιρεία Samba από της οποίας την γκάμα κόκκων χρησιμοποιούν τόσο το blend όσο και single origin καφέδες. Τα ροφήματα παρασκευάζονται σε μια custom made και ιδιόκτητη μηχανή Cimbali. Εκτός από το blend της Samba – που αποτελείται από 4 καφέδες με προέλευση την Βραζιλία- αυτή την περίοδο σερβίρουν σε εσπρέσο έναν καφέ μοναδικής προέλευσης από την Γουατεμάλα, παρασκευάζουν φίλτρου με κόκκους από την Ρουάντα και για όσους αποφεύγουν την καφεΐνη διαθέτουν decaffeine αιθιοπικό. Σε αυτά τα 13 τ.μ. χώρεσαν επίσης τα πολύ καλά τσάγια και βότανα της βορειοελλαδίτικης Roeco, όπως και granola, μπισκότα και κάποια vegan σνακ που συνοδεύουν τα ροφήματα τους.

Καφές στο χέρι από Δευτέρα ως Σάββατο 08.00-16.00.
A tot, Λέκκα 28, T/ 2103222426

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών