ΜΑΓΑΖΙΑ

Ο Βάρσος με τα ρετρό γλυκά

Η λέξη «ρετρό» εδώ βρίσκει τον ορισμό της. Από το 1892 λειτουργεί ο Βάρσος και από το 1922 που μετακόμισε στην Κηφισιά παραμένει απαράλλαχτος, δίχως …

09.11.2017| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος
Ο Βάρσος με τα ρετρό γλυκά

Η λέξη «ρετρό» εδώ βρίσκει τον ορισμό της. Από το 1892 λειτουργεί ο Βάρσος και από το 1922 που μετακόμισε στην Κηφισιά παραμένει απαράλλαχτος, δίχως ανακαινίσεις και διακοσμητικές πρωτοτυπίες. Απ’ τα τραπέζια του έχει παρελάσει όλη η καλή κοινωνία της Κηφισιάς, και όχι μόνο. Έχει πελάτες που καταφτάνουν από την άλλη άκρη της Αθήνας για το γιαούρτι με την πέτσα του, τα μαστιχωτά τσουρέκια φόρμας, τη σπέσιαλ σεράνο και τις ωραιότερες μαρέγκες του Λεκανοπεδίου, όπως ισχυρίζονται οι οπαδοί του είδους. Τα σιροπιαστά του σερβίρονται στο πήλινο (must το γαλακτομπούρεκο με φύλλο κανταΐφι), οι κρέμες και τα ρυζόγαλα στα γιαουρτόκουτα με comfort αίσθηση και σπιτίσια νοστιμιά που αγαλλιάζει την ψυχή. Στον Βάρσο θα βρείτε επίσης μία από τις ωραιότερες τυρόπιτες ταψιού που έχετε δοκιμάσει ποτέ!

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών