ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Eστιατόριο του νέου Μουσείου της Ακρόπολης

Φαγητό με... θέα.

23.11.2015| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Γιώργος Βισαρόπουλος
Eστιατόριο του νέου Μουσείου της Ακρόπολης

Φαγητό με… θέα.

Η θέση: Η καλύτερη!! Στο β΄ όροφο του νέου Μουσείου της Ακρόπολης και μοναδική θέα στον ιστορικό λόφο.

Η ατμόσφαιρα: Φωτεινή και λαμπερή η σάλα, πλημμυρίζεται από το αττικό φως. Η διακόσμηση αφαιρετική και η ατμόσφαιρα πολυπολιτισμική, εξαιτίας των θαμώνων της. Τουρίστες από όλον τον κόσμο αλλά και Ελληνες που απολαμβάνουν γεύματα εργασίας, οικογενειακά, έναν γρήγορο καφέ με φίλους.



Το φαγητό: Και µόνο η θέα, µε το λόφο της Ακρόπολης σε απόσταση αναπνοής, θα ήταν αρκετή για να γίνουµε θαµώνες του εστιατορίου. Τελικά, υπάρχουν και άλλοι λόγοι: το χαµόγελο των σερβιτόρων, το φρεσκοψηµένο ψωµί που ζυµώνεται καθηµερινά, τα λεµονάτα σουτζουκάκια µε σωστά µελωµένο πλιγούρι, η πράσινη σαλάτα µε κορινθιακές σταφίδες και µαστίχα Χίου. Από το τραπέζι µας παρήλασαν οι περισσότερες γωνιές της Ελλάδας, από την Κοζάνη µε τον περίφηµο κρόκο µέχρι την Κάσο µε την ελαϊκή (σ.σ. τύπος µυζήθρας που ωριµάζει σε βούτυρο), χωρίς ίχνος όµως πεισµατικής εµµονής σε µια καταπιεστική παράδοση που σερβίρει µόνο µουσακά, αλλά µε τη φινέτσα και τον αέρα της παγκοσµιοποίησης, που θέλει τάρτα µεν, µε κατίκι Δοµοκού και σάλτσα πετιµεζιού δε.

Ο λογαριασμός: Περίπου 15 – 20 € το άτομο.

Η κάβα: Μικρή αλλά με ενδιαφέρουσες ελληνικές οινικές προτάσεις και κρασί σε ποτήρι!

Επιπλέον πληροφορίες: Το εστιατόριο παραμένει ανοιχτό τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου: Δευτέρα έως Πέμπτη: 9:00 π.μ. – 5:00 μ.μ. Παρασκευή: 9:00 π.μ. – 10:00 μ.μ. (κάθε Παρασκευή το εστιατόριο λειτουργεί έως τις 12 τα μεσάνυχτα) Σάββατο και Κυριακή: 9:00 π.μ. – 8:00 μ.μ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών