ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Χρυσόστομος

Μια καντίνα με θησαυρούς

15.08.2016| Updated: 15.02.2024
Χρυσόστομος

Μια καντίνα με θησαυρούς

Θα χρειαστείτε βάρκα από τα Σφακιά ή την Παλαιόχωρα (ή, αν είστε λάτρεις της πεζοπορίας, θα περπατήσετε το μονοπάτι Ε4) για την καντίνα του Χρυσόστομου, αλλά, πιστέψτε με, αξίζει 100% τον κόπο. Οι γεύσεις εξαιρετικές – αν έχετε φάει στο ομώνυμο και ιδίας ιδιοκτησίας εστιατόριο στα Χανιά, θα καταλάβετε τι εννοώ. Από τι να αρχίσω; Ψωμί δικό τους, ζυμωτό και ψημένο σε ξυλόφουρνο, αρνάκι ή κατσίκι τσιγαριαστό ή στον ξυλόφουρνο με πατάτες, μπουρέκι (και αυτό ψημένο στον ξυλόφουρνο), εκπληκτικό μπριάμ, σαλάτα με ωμό σταμναγκάθι με ξερό ανθότυρο κ.λπ. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που το 2013 ο Guardian το ανέφερε ανάμεσα στα 10 καλύτερα καφέ σε παραλία της Ευρώπης. Κρασί χύμα και λίγα εμφιαλωμένα. Η παραλία Μάρμαρα -και συνεπώς ο «Χρυσόστομος»- απέχουν 4 μίλια από τα Σφακιά (10-20 λεπτά, ανάλογα με τη βάρκα) και από το Λουτρό 1 μίλι. Τα Μάρμαρα λέγονται και Διαλισκάρι, βρίσκονται στην έξοδο του φαραγγιού της Αράδαινας και ονομάστηκαν έτσι λόγω των άσπρων λείων βράχων που την περιβάλλουν. Λεπτό βότσαλο και καταγάλανα νερά – Λιβυκό πέλαγος γαρ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Μαγειρεία - Ταβέρνες

Χανιά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών