ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Bianco: Δημιουργική ελληνική κουζίνα σε φουλ καλοκαιρινό σκηνικό

Στο απόλυτο καλοκαιρινό σκηνικό απολαμβάνουμε ένα σχεδόν πριβέ δείπνο, αφού το Bianco είναι το μοναδικό μαγαζί στην παραλία.

05.08.2019| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Stavros Kostakis
Bianco: Δημιουργική ελληνική κουζίνα σε φουλ καλοκαιρινό σκηνικό

Η θέση: Η παραλία του Μπάλλου είναι μια κούκλα και το μποέμικο Bianco beach house restaurant των Ιωσήφ Δελατόλλα και Βαγγέλη Κατσίκη  βρίσκεται στην άκρη του γιαλού ακριβώς εκεί που σκάει το κύμα.

Η ατμόσφαιρα: Ανάλαφρο ξύλο, λευκά και ουδέτερα, αμμουδερά χρώματα, χαμηλοί τόνοι και σικάτο, χαλαρό περιβάλλον χωρίς εξτραβαγκάντζες και πολυτέλειες. Στο απόλυτο καλοκαιρινό σκηνικό απολαμβάνουμε ένα σχεδόν πριβέ δείπνο, αφού το Bianco είναι το μοναδικό μαγαζί στην παραλία.

Το φαγητό: Ο σεφ Κωνσταντίνος Σαρρής επιμελείται μια δημιουργική ελληνική κουζίνα την οποία διανθίζει με τηνιακά στοιχεία όπως ντόπια μοσχάρια, τυριά και ζαρζαβατικά, αλλά και ψάρια απ’ τα καΐκια που βγαίνουν στην παραλία του Μπάλλου. Οι περισσότερες παρασκευές γίνονται a la minute, οι σάλτσες και οι ζωμοί καθημερινά από το μηδέν και έτσι διατηρούνται η φρεσκάδα και η ζωντάνια της καλής, εποχικής πρώτης ύλης. Δοκιμάσαμε ένα ήπιων τόνων σεβίτσε λαυράκι με παντζάρι, κόλιανδρο και λάιμ, μια καλομαγειρεμένη σκορπίνα φρικασέ με σέσκουλα, βλίτα, αρμύρα, πακτσόι και λαδολέμονο με αυγά κωλοχτύπας, και το καλύτερο της βραδιάς, ένα ριζότο με σουπιά και το μελάνι της δουλεμένο ώστε να αποκτήσει φίνα γεύση. Στα ορεκτικά η απαλή φάβα και η μεταξένια ταραμοσαλάτα αν και άρτιες τεχνικά, υπολείπονταν σε σπιρτάδα. Αν θελήσετε ολόκληρο ψάρι για τη σχάρα θα πρέπει να το προπαραγγείλετε. Τα κυριακάτικα φαγητά ημέρας είναι εμπνευσμένα από την ελληνική παράδοση, βλ. ιμάμ με αρνάκι, αγκινάρες α λα πολίτα με μοσχάρι. Κρατήστε χώρο για το γλυκό και ειδικά για το τσιζκέικ με τηνιακό τυράκι, μαρμελάδα πράσινης ελιάς και μπισκότο από αμυγδαλωτό Τήνου, και το γαλακτομπούρεκο με μυζήθρα και μασκαρπόνε, χουρμάδες, πικραμύγδαλο και παγωτό λάιμ.

Ο λογαριασμός: 25-35 €/άτομο χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Ενδιαφέρουσα λίστα με κρασιά και νόστιμα κοκτέιλ.

Επιπλέον πληροφορίες: Στις ξαπλώστρες δίπλα στο εστιατόριο σερβίρονται νόστιμα και εύκολα σνακ από νωρίς το πρωί. Την καλοκαιρινή σεζόν λειτουργεί καθημερινά 12:00- 00:00.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών