ΜΑΓΑΖΙΑ

Κάβα Φαίδων

Ντελικατέσεν, κάβα και μπιστρό!

26.08.2015| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Άκης Ορφανίδης
Κάβα Φαίδων

Ντελικατέσεν, κάβα και μπιστρό!

Λίγα λόγια για το μαγαζί: Σε ένα πρωτότυπο σενάριο βασίζεται το νέο εγχείρημα «Faidon Delicatessen»: «Επιλέγουμε ό,τι καλύτερο εξάγει η Ελλάδα», μου εξηγούν τα αδέρφια Χρήστος και Μάριος Τσικνάκος, οι νεαροί ιδιοκτήτες αυτής της οικογενειακής επιχείρησης που διαθέτει τρεις κάβες από το 1978.

Τι ψωνίζουμε: Εδώ βρίσκουμε μεγάλη γκάμα προϊόντων από καθιερωμένους και συνεπείς στην ποιότητα μικρούς παραγωγούς, όπως η Γιαμ με τις μαρμελάδες και η Αρκαδιανή με τα ζυμαρικά και τους τραχανάδες. Βρίσκουμε όμως και διαλεχτά τρόφιμα που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα – ακόμη και οι ετικέτες τους είναι γραμμένες στα Αγγλικά ή σε άλλες γλώσσες. Παράδειγμα το εξαιρετικό μεσολογγίτικο ελαιόλαδο Lord Byron’s και οι μαρμελάδες και τα σαλιγκάρια Arodama. Ακόμη, τα μέλια του Γκούσιαρη και το ελαιόλαδο Maleas, και άλλα πολυταξιδεμένα καλούδια, όπως τα αφεψήματα της Anassa, τα τρουφοπροϊόντα της Παυλίνας Κλαδοπούλου, τα ξίδια του Λαζαρίδη. Στο μικρό ψυγείο τους συγκεντρώνουν λίγα και καλά: κασέρι Ξάνθης, απάκι κρητικό, βουβαλίσιο καβουρμά, jamon pata negra, προσούτο San Danielle κ.ά. Ο χώρος του deli συνυπάρχει με ένα μοντέρνο μπιστρό, όπου μπορούμε να δοκιμάσουμε όλα τα προϊόντα και μαζί οποιαδήποτε από τις περισσότερες από 600 ετικέτες κρασιών της κάβας τους.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών