ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γιώργος Φελεμέγκας και Γιώργος Κατάρας μαζί στην κουζίνα της Ηytra

Δύο δείπνα-συνάντηση των δύο ταλαντούχων σεφ που διαμόρφωσαν το γευστικό σκηνικό του εστιατορίου τα τελευταία χρόνια.

24.01.2023
Εικονογράφηση: Ακριβή Κάκκαβα
Γιώργος Φελεμέγκας και Γιώργος Κατάρας μαζί στην κουζίνα της Ηytra

Στρείδι με φύκια από την Κρήτη, πράσινο μήλο, σέλερι και άγριο σέσκουλο, Τομάτα-πέστροφα με πιπερίτσα Πέλλας, φράουλα τουρσί και πολλά μυρωδικά, Γαρίδα με αμύγδαλο, πράσο και σταφύλι, Μανιτάρι με μύρτιλο και καπνιστό χέλι, Χοιρινό με άγριο λάχανο, οξαλίδα και σάλτσα φρικασέ είναι μερικά μόνο γευστικά στιγμιότυπα του μενού που θα παρουσιάσουν στις 30 και 31 Ιανουαρίου ο Γιώργος Κατάρας και ο Γιώργος Φελεμέγκας, που τον διαδέχθηκε ως επικεφαλής της μπριγάδας της Hytra. Οι δύο ταλαντούχοι σεφ συναντιούνται τις δύο τελευταίες μέρες του μήνα στην κουζίνα του εστιατορίου στον 6ο όροφο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών για ένα ιδιαίτερο 4 hands dinner 8 (+2) σταδίων.

O Γιώργος Φελεμέγκας

Ο Γιώργος Κατάρας

Λίγα λόγια για τους δύο σεφ

Η μαγειρική φιλοσοφία του Γιώργου Κατάρα, ο οποίος έχει συνεργαστεί με κορυφαία ευρωπαϊκά εστιατόρια, όπως το τριάστερο Geranium στην Κοπεγχάγη και το μονάστερο RIJKS στο Άμστερνταμ πριν ανοίξει το δικό του, ονόματι Vanderveen, στην ίδια πόλη, στηρίζεται στην απλότητα, στην καθαρότητα, στην ανάδειξη των τοπικών πρώτων μέσα από έναν συνδυασμό σύγχρονων και παραδοσιακών τεχνικών. Κάθε στάδιο που θα ετοιμάσει ειδικά για τις δύο αυτές βραδιές θα εμπεριέχει 2-3 πιάτα, στα οποία θα αξιοποιεί τα ίδια υλικά με διαφορετικές προσεγγίσεις. Ο Γιώργος Φελεμέγκας έχει κι εκείνος δυνατό βιογραφικό. Πριν αναλάβει τα ηνία της κουζίνας της Hytra το περασμένο καλοκαίρι, βρισκόταν στο πλάι του σπουδαίου Quique Dacosta, ο οποίος τον επέλεξε ως head chef στο διάστερο Deessa, ενώ έχει περάσει κι από άλλα σημαντικά εστιατόρια (Arpège, Martin Berasategui, Zaranda, Miramar, DiverXΟ, Nοma, Central, El Poblet κ.ά). Με τη δική του, ιδιαίτερη δημιουργική μαγειρική «γραφή» αναδεικνύει γνωστές και πιο σπάνιες πρώτες ύλες μέσα από μια σειρά από πρωτότυπες συνθέσεις.

Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Τ/210-33.16.767. Kόστος 4 hands dinner: 90 ευρώ/άτομο (χωρίς κρασί)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣSeeds: Σ’ αυτό το γκουρμέ εστιατόριο βγαίνουν και σερβίρουν οι σεφSeeds: Σ’ αυτό το γκουρμέ εστιατόριο βγαίνουν και σερβίρουν οι σεφ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών