ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η βραβευμένη Γαλλίδα ζαχαροπλάστρια Marie Simon έρχεται για μια βραδιά στο Ark

Ένα ειδικό μενού με επιδόρπια της ταλαντούχας cheffe pâtissière και πιάτα του Γιάννη Μπαξεβάνη δένει τη Γαλλία με την Αθήνα των 70’s και του τώρα.

27.03.2024
Η βραβευμένη Γαλλίδα ζαχαροπλάστρια Marie Simon έρχεται για μια βραδιά στο Ark

Είναι η δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες που έρχεται στην Αθήνα η Marie Simon, η οποία ξεκίνησε την καριέρα της μαθητεύοντας δίπλα στον σπουδαίο Cyril Lignac και κέρδισε το 2018 τον τίτλο «παγκόσμιας πρωταθλήτριας γλυκών τεχνών» (Mondial Des Arts Sucrés). Η Γαλλίδα ζαχαροπλάστρια, που τα τελευταία χρόνια διατηρεί τη δική της μπουτίκ γλυκών στην πόλη Μπον, παρουσιάζοντας γλυκά που βλέπουν με ανανεωτική διάθεση την κλασική γαλλική pâtisserie, και παράλληλα υπογράφει τα επιδόρπια του διάστερου εστιατορίου L’ Amaryllis με σεφ τον Cédric Burtin στο Σεν Ρεμί, είχε βρεθεί στην πόλη τον Φεβρουάριο με αφορμή την αφιερωμένη στην γαλλική γαστρονομία εβδομάδα που συνδιοργάνωσε η Γαλλική Πρεσβεία με το Γαλλικό Ινστιτούτο. Τώρα επιστρέφει καλεσμένη του Ark.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ14 ιστορικά ζαχαροπλαστεία που είναι λόγος να ταξιδέψεις σε όλη την Ελλάδα14 ιστορικά ζαχαροπλαστεία που είναι λόγος να ταξιδέψεις σε όλη την ΕλλάδαΌσοι κλείσουν τραπέζι στο εστιατόριο της Γλυφάδας την ερχόμενη Πέμπτη 4 Απριλίου θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν αρκετές δημιουργίες της ταλαντούχας cheffe pâtissière, κάνοντας παράλληλα ένα γευστικό ταξίδι στην Αθήνα των 70’s και 80’s. Ο σεφ του Ark Γιάννης Μπαξεβάνης έχει δημιουργήσει ειδικά για τη βραδιά ένα μενού (95 ευρώ / άτομο) που επαναπροσεγγίζει με τη δική του, σύγχρονη ματιά δημοφιλείς γαλλοεμπνευσμένες και γαλλικές σπεσιαλιτέ που σερβίρονταν στα εστιατόρια και τις αστικές τραπεζαρίες της εποχής: αθηναϊκή σαλάτα με μπαρμπούνι και λαχανικά και γαρίδες κοκτέιλ, κοτόπουλο μιλανέζα ψημένο σε κρασί, με το χαρακτηριστικό ρύζι με σαφράν και μια βελουτέ από εστραγκόν, το τουρνεντό Ροσινί του Carême, με τρούφα και φουά γκρα το οποίο θα συνοδεύουν πατάτα γεμιστή με άγρια μανιτάρια και άγρια σπαράγγια της εποχής… Όσο για για την Marie Simon, επιφυλάσσει στους παρευρισκόμενους ένα προεπιδόρπιο και δύο επιδόρπια, ένα με ελβετική μαρέγκα, ακτινίδιο, παγωτό λάιμ-ελληνικό γιαούρτι και πιπέρι Σετσουάν και ένα ακόμη με σοκολάτα από την Παπούα Νέα Γουινέα, σταγόνες κακάο και φραγκοστάφυλο Βουργουνδίας. Το δείπνο θα κλείσουν ταρτάκια με καφέ και αχλάδι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΗ γλυκιά πλευρά των γαλλικών boulangeriesΤα φημισμένα γλυκά των γαλλικών boulangeriesΝα πούμε κλείνοντας ότι μια που ο Μπαξεβάνης και η ομάδα του δουλεύουν αυτή τη στιγμή το νέο μενού του Ark, σε λίγο καιρό θα έχει κανείς ακόμη μια αφορμή να επιστρέψει στο εστιατόριο για λίγη θάλασσα από το παράθυρο ή τη βεράντα κι ένα ενδιαφέρον σερί καινούργιων γεύσεων. Θα ξαναβρεί την αθηναϊκή σαλάτα, με καβούρι αυτή τη φορά, αλλά και ντολμαδάκια με καλαμάρι και σάλτσα γλυκιάς ντομάτας και θαλασσινών, πικάντικα μύδια μπουγιουρντί με κέικ λιαστή ντομάτας, όπως και έναν μουσακά με αρνί και τραγανή κρούστα, ψημένο στον ξυλόφουρνο.

Γρηγορίου Λαμπράκη 2, Γλυφάδα, Τ/210-89.48.882

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών