ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Ρακάκι

Πιάτα απλά και ενδιαφέροντα, νόστιμα στο σύνολό τους και κρητικά σε μια ταβέρνα

21.11.2011| Updated: 25.06.2021
Ρακάκι

Πιάτα απλά και ενδιαφέροντα, νόστιμα στο σύνολό τους και κρητικά σε μια ταβέρνα στην Καισαριανή.

Η θέση: Πίσω από την κεντρική πλατεία της Καισαριανής, την πλατεία Παναγίτσας, σε μια περιοχή με πολλές ταβέρνες και μεζοδοπωλεία, δηλαδή με μεγάλο ανταγωνισμό και ποικιλία στις γεύσεις.

Η ατμόσφαιρα: Το παλιό προσφυγικό σπίτι έχει μεταμορφωθεί σε ταβέρνα με κρητικό φαγητό που οι φαν του είδους δείχνουν να απολαμβάνουν. Ζωηρή ατμόσφαιρα, φωτεινά χρώματα στους τοίχους, χαμηλές λάμπες και τζαμαρία που «διευρύνει» το χώρο και διατηρεί την επαφή με το έξω.

Το φαγητό: Πιστό στην κουζίνα της μεγαλονήσου η πρώτη ρακή – κέρασμα συνοδεύεται από ψιλολιές και αλειφώδες τυρί από την ανατολική Κρήτη, που το λένε ξύγαλο. Πολύ πρωτότυπα και νόστιμα τα σπιτικά ντολμαδάκια με αμπελόφυλλο ρύζι και ντομάτα, όπως και «τα κανταϊφάκια», τυροπιτάκια δηλαδή με φύλλο από κανταΐφι και δύο λευκά κρητικά τυριά στη γέμιση. Ενδιαφέρουσα και ανανεωτικά κρητική ήταν και η σαλάτα με σταμναγκάθι, ρόδι, σουσάμι και αμύγδαλο. Μεγάλες μερίδες στα κυρίως, από τα οποία ξεχωρίσαμε το πολύ χορταστικό, καλοψημένο και ζουμερό αρνάκι «αντικριστό» με πατάτες φούρνου. Προσεγμένη εμφάνιση στα πιάτα, ευγενικό και γρήγορο σέρβις.

Ο λογαριασμός: Περίπου 15 ευρώ το άτομο χωρίς ποτό.

Η κάβα: Καλή ρακή, μαλακή στο λαιμό και γευστική, ενώ υπάρχουν επίσης και 2 ετικέτες ούζου, 18 κρασιών και μπίρες.

Επιπλέον πληροφορίες: Η κουζίνα λειτουργεί καθημερινά 2 μ.μ. έως 12.30 π.μ. και τα σαββατοκύριακα 2 μ.μ. έως 1 π.μ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών