ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Το Καφενείο (Αθήνα)

Mεζέδες, ποιοτικό κρασί και εξαιρετικό σέρβις στην πιο ωραία γειτονιά της Αθήνας, την Πλάκα.

15.02.2013| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Το Καφενείο (Αθήνα)

Mεζέδες, ποιοτικό κρασί και εξαιρετικό σέρβις στην πιο ωραία γειτονιά της Αθήνας, την Πλάκα.

Η θέση: Κάτω από την Ακρόπολη, σε ένα στενάκι κάθετα στην οδό Τριπόδων βρίσκεται το Καφενείο, στο ίδιο κτίριο από το 1836.

Η ατμόσφαιρα: Ωραία μέρα, ηλιόλουστη, και το μαρμάρινο τραπέζι καφενείου με τις καρέκλες του στον πεζόδρομο ήταν καθαρή πρόκληση. Φοιτητές θορυβώδεις και γελαστοί στα διπλανά τραπέζια, ζευγαράκια με τα σκυλιά τους, η Πλάκα όμορφη, φωτεινή, σαν σκηνικό από ελληνική ταινία. Μεσημέρι-βράδυ, διάθεση φιλική, ζεστή.

Το φαγητό: Κύρια πιάτα δεν υπάρχουν στον κατάλογο, υπάρχει, όμως, αφθονία μεζέδων, μαγειρεμένων με καλές πρώτες ύλες, με μεράκι και ευθύνη. Τραγανά κεφτεδάκια αλλά και κεφτέδες με την «κόκκινη σάλτσα του Νικόλα». Αλμυρούτσικη χειροποίητη τυρόπιτα και ζουμερή πρασόπιτα, χοιρινή τηγανιά με μανιτάρια -μη χάσετε αυτό το πιάτο-, τηγανητές μπουκιές κοτόπουλου, πικάντικη παστουρμαδόπιτα χωρίς το τσιμένι, μπεκρής μεζές, δροσερή μαρουλοσαλάτα με φρέσκο κρεμμυδάκι και τρίμματα φέτας. Για το τέλος, σπιτικός κορμός σοκολάτας και «ελληνοποιημένη» πανακότα γιαούρτι.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε 15 – 20 ευρώ το άτομο χωρίς κρασί.

Η κάβα: Εδώ αγαπούν ιδιαίτερα και το κρασί. Τα χύμα είναι οκτώ, επιλογές από επώνυμα οινοποιεία και είναι συσκευασμένα σε ειδικούς αεροστεγείς ασκούς 20 lt, ώστε να διατηρούν την ποιότητά τους μέχρι την τελευταία σταγόνα τους. Ακόμη θα βρείτε περίπου 20 επιλογές σε εμφιαλωμένα ελληνικά.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά από το πρωί στις 10.00 π.μ. για καφέ. Η κουζίνα λειτουργεί από νωρίς το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ.

Επιχάρμου 1 & Τριπόδων, Πλάκα, τηλ.: 210-32.46.916, 210-32.24.515

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών