ΕΞΟΔΟΣ

5 ταλαντούχοι Έλληνες μάγειρες της διασποράς μάς δίνουν ραντεβού στο Ιόνιο

Το διεθνές πρόσωπο της ελληνικής κουζίνας στο προσκήνιο, σε ένα γαστρονομικό φεστιβάλ  που φέρνει στην Κέρκυρα και στην παραλία Καραβοστάσι, κοντά στα Σύβοτα, Έλληνες σεφ που εργάζονται σε διάφορα σημεία του κόσμου.

04.08.2023| Updated: 16.02.2024
5 ταλαντούχοι Έλληνες μάγειρες της διασποράς μάς δίνουν ραντεβού στο Ιόνιο

Στο νησί των Φαιάκων μάς οδήγησαν πριν λίγες μέρες τα βήματά μας, σε μια μικρή απόδραση ρομαντισμού, ηρεμίας, περιποίησης και φυσικά γαστρονομικών απολαύσεων. Νότια της πόλης της Κέρκυρας, στην καταπράσινη πλαγιά του Άγιου Ιωάννη Περιστερών, που καταλήγει σε μια σμαραγδένια θάλασσα, μας περίμενε το Nido. Μια πολυτελής «φωλιά» που ανήκει στην αλυσίδα των Small Luxury Hotels of the World. Ένα καλωσόρισμα στο μπαρ Heritage με αφρώδες κρασί με σιρόπι από μικρές πεντανόστιμες σπάνιες κορφιάτικες φραουλίτσες έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα για ένα διήμερο αλλιώτικο από τα άλλα.

Για ένα ποτό στο Heritage
Το εστιατόριο Pearl στο MarBella Elix

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ9 σημαντικοί σεφ που θα βρεθούν στην Κρήτη αυτό το καλοκαίρι9 σημαντικοί σεφ που θα βρεθούν στην Κρήτη αυτό το καλοκαίριΔεν θα σταθώ σε περιγραφές του ξενοδοχείου, των ανέσεων κ.λπ. που είναι αυτονόητα σε ένα κατάλυμα της κατηγορίας του. Θα σταθώ και θα επικεντρωθώ στην γαστρονομική πλευρά. Και ιδιαίτερα στη σειρά εκδηλώσεων-δείπνων με τον τίτλο «Μια γεύση από πέντε ηπείρους». Για τρίτη χρονιά φέτος οι Greek Chefs Abroad δίνουν το «παρών» στα γαστρονομικά εστιατόρια του MarBella Collection, στο Apaggio στο Nido και στο Pearl στο Elix, το αδελφάκι στην απέναντι ακτή της Θεσπρωτίας, κοντά στα Σύβοτα.

Λονδίνο, Μαϊάμι, Σιγκαπούρη, Μελβούρνη και Ντουμπάι! 5 διακεκριμένοι Έλληνες μάγειροι μαζεύουν τα μαχαίρια τους και έρχονται για μερικές pop up ξεχωριστές βραδιές. Ο οικοδεσπότης μας Περικλής Γομπάκης Sales & Marketing director του Ομίλου MarBella Collection αναλαμβάνει να μας ξεναγήσει.

Ο Nικ Μολυβιάρης

Ο Αλέξανδρος Σπέρχος

Το πρώτο δείπνο έγινε την 1η Ιουλίου στο Elix με τον Νικ Μολυβιάτη από το Λονδίνο που συνέθεσε ένα ελληνικό μενού με Thai επιρροές που έκλεψε τις εντυπώσεις σε συνδυασμό με Κεφαλλονίτικα κρασιά από την Ορεάλιο Γαία. Ακολούθησε, στο Nido, στις 14/7, με ελληνο-μεσογειακές γεύσεις υπογραμμισμένες με αρώματα Ανατολής, ο Αλέξανδρος Σπέρχος, επίσημος πρεσβευτής της ελληνικής γαστρονομίας στα Εμιράτα και συνιδιοκτήτης του εστιατορίου «Ef Zin» στο Ντουμπάι.

Οι επόμενες ιδιαίτερες βραδιές θα είναι:

Ο Vadym Kunitskyy

Ο Χρήστος Μπισιότης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΈνα γαστρονομικό φεστιβάλ φέρνει αστέρια στη ΣαντορίνηΈνα γαστρονομικό φεστιβάλ φέρνει αστέρια στη ΣαντορίνηΣτις 26 Αυγούστου ο Vadym Kunitskyy, γέννημα Ουκρανός και θρέμμα Έλληνας, σεφ στο Alati, ένα από τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια στη Σιγκαπούρη. Συνεργάζεται με τον Αθηναγόρα Κωστάκο και έχει εργαστεί στο Alchemist στην Κοπεγχάγη και στο βραβευμένο με αστέρι Michelin Martin Berasategui στο Σαν Σεμπαστιάν. Το μενού που θα παρουσιάσει στο Marbella Nido δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί, σίγουρα όμως θα συνδυαστεί με κρασιά από το οινοποιείο Ρούβαλη στην Αιγιάλεια.

Την 1η Σεπτεμβρίου στη Κέρκυρα θα βρεθεί ο Χρήστος Μπισιότης, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στις κουζίνες στο Μαϊάμι, με ένα αστέρι Michelin στις αποσκευές του και με την τιμή να είναι ο πρώτος Έλληνας που μαγείρεψε στο Λευκό Οίκο επί προεδρίας Ομπάμα. Η κουζίνα του θα ροκάρει με κρασιά από το Κτήμα Κυρ Γιάννη.

Τέλος 7 και 9 Σεπτεμβρίου ο Άλεξ Ξινής, με τα αστέρια και την εμπειρία του, έρχεται από την Μελβούρνη να δώσει τη δική του εκδοχή της ελληνικής κουζίνας με διεθνείς επιρροές και συνοδεία κρασιών από το Κατώγι Αβέρωφ, στο Μarbella Elix.

Ο Άλεξ Ξινής

Ελληνικός και διεθνής αμπελώνας στην ενημερωμένη κάβα

Ομολογώ ότι εντυπωσιάστηκα. Ναι, θα ήθελα αυτό να είναι το γαστρο-τουριστικό πρόσωπο του τόπου μας. Διεθνές και περήφανο για την καταγωγή του συνάμα. Επαναλαμβάνω κάθε φορά ότι στην προώθηση των ελληνικών προϊόντων, των κρασιών και της γαστρονομίας, τα μεγάλα πολυτελή ξενοδοχεία μπορούν να παίξουν καθοριστικό ρόλο. Το  συγκεκριμένο target group φιλοξενούμενων που μένει πολλές ώρες στο ξενοδοχείο και η διαμονή του περιλαμβάνει τουλάχιστον δύο γεύματα την ημέρα, μπορεί να γίνει ο καλύτερος πρεσβευτής της χώρας μας εκτός συνόρων. Συζητώντας με τον οικοδεσπότη μας Περικλή Γομπάκη, κατάλαβα ότι εδώ η γαστρονομία με ελληνικό πρόσωπο είναι το πρώτο βιολί στην τουριστική ορχήστρα.

To Apaggio

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣωτήρης Ευαγγέλου, ο σεφ που έβαλε τον πατσά σε πεντάστερο ξενοδοχείοΣωτήρης Ευαγγέλου, ο σεφ που έβαλε τον πατσά σε πεντάστερο ξενοδοχείοΚαι πώς να μην είναι όταν την μπαγκέτα στην ορχήστρα έχει ο αγαπημένος μας Σωτήρης Ευαγγέλου στο εστιατόριο Apaggio που έχει αναλάβει να αναδείξει τις κορφιάτικες σπεσιαλιτέ, τα ελληνικά προϊόντα που τιμούν τον τόπο μας και τα εκλεκτά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα. Μπουρδέτο, σοφρίτο, παστιτσάδα, σαβόρο παρελαύνουν δια χειρός του στο μενού δοκιμής και συμπληρώνονται με εκλεκτά ακόμα πιάτα στο α λα καρτ.

Ψάρι με ταμάρινδο από τον Σωτήρη Ευαγγέλου

Ψητός αστακός

Αρνί ψητό με καφέ

Τριλογία σοκολάτας

Εμείς οι τυχεροί ταξιδιώτες απολαύσαμε και το pop-up δείπνο του Ευαγγέλου, μια τριλογία αστακού, μια ψαριού, μια αρνιού και μια σοκολάτας, μαγειρεμένα το καθένα με τρείς τρόπους και συνοδευόμενα από κρασιά των Κτημάτων Βιβλία Χώρα, Δύο Ύψη και Μικρά Θήρα των Γεροβασιλείου-Τσακτσαρλή. Είναι τόσο ωραίος και πλούσιος ο τόπος μας σε προϊόντα, παροχές και ανθρώπους που είναι κρίμα να μην τον αγαπάμε όλοι περισσότερο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών