ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Albion

Δημοφιλές στέκι στο Ψυχικό με διεθνή κουζίνα και κοκτέιλ.

20.09.2012| Updated: 15.02.2024
Albion

Δημοφιλές στέκι στο Ψυχικό με διεθνή κουζίνα και κοκτέιλ.

Η θέση: Όπως ανεβαίνουμε την Κηφισιάς, αρκετά μέτρα μετά το μεγάλο Βασιλόπουλο του Ψυχικού, συναντάμε το βενζινάδικο της Shell στο δεξί μας χέρι. Μέσα στο στενό, στα δεξιά, θα δούμε το νεοκλασικό που στεγάζει το Albion.

Η ατμόσφαιρα: Ο ορισμός του bar-restaurant. Κήπος-ποίημα που θυμίζει μια πιο ωραία εποχή της Αθήνας. Στα δεξιά μπαρ για κοκτέιλ, στα αριστερά τραπεζάκια για φαγητό. Το χειμώνα, η ατμόσφαιρα μέσα είναι σαφώς πιο βαριά, αλλά έχει το κοινό του.

Το φαγητό: Αρχίσαμε να τσιμπάμε μια νόστιμη σαλάτα με χοντροκομμένη ντομάτα, αγγούρι, αβοκάντο, μοτσαρέλα και βασιλικό, κάτι σαν ιταλική «χωριάτικη». Τη σκυτάλη πήρε ένα καυτερό και έξοχα ψημένο καλαμάρι, που «άναψε» κι άλλο την κουβέντα, ενώ ταίριαξε τέλεια με το λευκό κρασί. Συνεχίσαμε με ένα από τα πιάτα ημέρας, το ριζότο με τα θαλασσινά (μύδια, κυδώνια), το οποίο, ενώ δεν ήταν τόσο χυλωμένο, ήταν εξαιρετικά νόστιμο. Πολλοί χειροκροτούν την πίτσα του.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε 30-40 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Διαθέτει περιορισμένη λίστα κρασιών με λίγες επιλογές σε ποτήρι. Όμως το μπαρ είναι πλήρως «εξοπλισμένο» με ιδιαίτερα ποτά και το προσωπικό αρκετά ικανό να σας φτιάξει ό,τι επιθυμήσετε.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά από τη 1 το μεσημέρι, ενώ η κουζίνα κλείνει στη 1.30 π.μ. Η στάθμευση είναι κάπως δύσκολη τις ώρες αιχμής, οπότε λειτουργούν οι εταιρείες και τα εμπορικά καταστήματα της περιοχής.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών