ΕΞΟΔΟΣ

Aleria

Καφενεία, Michelin και ελληνική κουζίνα

31.10.2016
Φωτογραφία: Διονύσης Κουρής

Ολα αυτά τα χρόνια λειτουργίας του εστιατορίου, ήταν σαν κάποιος να εργαζόταν αθόρυβα μέσα σε αυτό το νεοκλασικό μέχρι τη στιγμή της μεγάλης επιτυχίας. Η οποία ήρθε, τόσο για τον σεφ Γκίκα Ξενάκη όσο και για το ίδιο το εστιατόριο του επίμονου ιδιοκτήτη Νικηφόρου Κεχαγιαδάκη. Η Aleria αποτελεί πλέον το σπίτι της μοντέρνας ελληνικής κουζίνας και βασίζεται στο τρίπτυχο «καλά υλικά, υψηλές τεχνικές και σύγχρονες ιδέες». Μπορείτε να επιλέξετε το φαγητό με βάση το κρασί που θα πιείτε, η λίστα είναι μεγάλη και το προσωπικό καταρτισμένο. Δοκιμάστε ταρτάρ μόσχου από καβουρμά με ζελεδάκι ούζου και κρέμα γιαούρτι με washabi. Πολύ νόστιμος ο κολιός Μυτιλήνης με κρέμα από μαύρο σκόρδο, σταφύλια και πίκλα μαραθόριζας. Υπέροχη αυλή.

 

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών