ΑΓΟΡΑ

Ανδριακόν Παντοπωλείο (Άνδρος)

Λίγα λόγια για το μαγαζί: Το παντοπωλείο του Γιάννη Μπατή, στην Ανδρο, λειτουργεί από το 2010. Πρωτότυπο στην αισθητική του, αφού τοίχοι και τμήματα της οροφής …

19.08.2014
Φωτογραφία: Άγγελος Γιωτόπουλος

Λίγα λόγια για το μαγαζί: Το παντοπωλείο του Γιάννη Μπατή, στην Ανδρο, λειτουργεί από το 2010. Πρωτότυπο στην αισθητική του, αφού τοίχοι και τμήματα της οροφής είναι επενδεδυμένα με σανίδια από παλιά καφάσια, ενώ για ντεκόρ χρησιμοποιεί συσκευασίες από τρόφιμα και αφίσες με πολιτιστικά δρώμενα. Αυστηρά επιλεγμένη η μικρή γκάμα προϊόντων, στόχο έχει να αναδείξει τον γαστρονομικό πλούτο του Αιγαίου.

Τι ψωνίζουμε: Βρήκα και αρκετά βιολογικά προϊόντα, αλλά κυρίως λιχουδιές που σπανίζουν και στις μεγαλουπόλεις. Φάβα από τη Σχοινούσα, μέλι λεκατίσιο (ερείκης) Ανδρου, ελιές χαμάδες Σάμου. Το ψυγείο περιέχει εκλεκτά τυριά και αλλαντικά, όπως λούζες Μυκόνου και Τζιας, γυλωμένη μανούρα Σίφνου, ξηρό ανθότυρο Κάσου, αξιώτικο αρσενικό του Μπαμπούνη, τα καλά τυριά του κρητικού Τζουρμπάκη, πλήρη την γκάμα του ντόπιου τυροκομείου Ασούτη, αλλά και το σαλάμι από μαύρο χοίρο του Στρεμμένου. Το παντοπωλείο εκπλήσσει με τις επιλογές από μικρά και ορισμένα άγνωστα οινοποιεία των νησιών, και σε ανάλογο μοτίβο επιλεγμένες μπίρες από τις ζυθοποιίες Ζέος, Ionian και Septem. Φέτος, σε λιγοστά τραπεζάκια με θέα στο λιμάνι σερβίρει αιγαιοπελαγίτικα κρασιά με τυριά από το ψυγείο του, ντόπια τσάτνεϊ και μαρμελάδες.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών