ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Boheme Bourgeois

Για κρασί και τσιμπολόγημα.

15.01.2016| Updated: 31.10.2023
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Boheme Bourgeois

Για κρασί και τσιμπολόγημα.

Η θέση: Στο Κουκάκι που παίρνει τα πάνω του, δυο τετράγωνα από τη Συγγρού και μια ευθεία από το Φιξ.


Η ατμόσφαιρα: Μπουρζουάδες και μποέμηδες τσουγκρίζουν τα ποτήρια τους στο καινούριο wine bar με την τεράστια τζαμαρία του, το ατμοσφαιρικό στυλ με αρ ντεκό διακόσμηση και χειροποίητα, tailor made έπιπλα.


Το φαγητό: Το κρασί είναι το κεντρικό θέμα του BoBo, γι’ αυτό και εστιάζει κυρίως σε συνοδευτικά απλά, στην λογική του bar food. Διαθέτουν όμως εξαιρετικής ποιότητας πρώτη ύλη, από το εγγυημένα, καλό παντοπωλείο Αλεξανδρής της Ηλιούπολης. Βρίσκουμε δυο συμπαθητικές, πλην αρκετά απλοϊκές σαλάτες, μικρές και μεγάλες ποικιλίες ελληνικών τυριών κι αλλαντικών και φρυγανισμένα ψωμάκια, κάποια αδιάφορα κι άλλα πιο πετυχημένα όπως αυτό με νιβατό Βερδικούσας και καραμελωμένα κρεμμύδια ή με το απάκι Κρήτης, σάλτσα ντομάτας και γιαούρτι. Ωραία ιδέα τα καλαματιανά λαλάγγια (τηγανιτά λαδοκούλουρα) που σερβίρονται με γραβιέρα Κρήτης και λεμονάτες ελιές, πολύ καλή και η τάρτα ημέρας με ζυμάρι από αλεύρι Ζέας.

Ο λογαριασμός: Οι τιμές των κρασιών είναι οι αναμενόμενες για wine bar – οι φιάλες πέριξ των 20 και 30 ευρώ, και τα ποτήρια από 2,5 μέχρι 7 ευρώ. Υπολογίστε περίπου 15 με 20 ευρώ το άτομο για 2 ποτήρια κρασί και μεζέ.

Η κάβα: Το κρασί μονοπωλεί τη λίστα του BoBo, η οποία είναι μάλιστα 100% ελληνική. Mainstream επιλογές κι εναλλακτικές προτάσεις μοιρασμένες, 50-50. Αληθινό σαφάρι στον ελληνικό αμπελώνα, με αρκετά, διαφορετικά οινοποιεία. Περισσότερες από 70 ετικέτες, εκ των οποίων γύρω στις 25 και σε ποτήρι των 75 ή 150ml.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά Κυριακή-Πέμπτη 14:00 εώς 01:00 και Παρασκευή-Σάββατο 14:00-02:00.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών