ΕΞΟΔΟΣ

Buba Bistrot Exotique

Φανταστικά steamed buns, πεντανόστιμα κάρι

16.05.2017

Φανταστικά steamed buns, πεντανόστιμα κάρι

Η θέση: Στο υπέροχα διακοσμημένο νεοκλασικό κτίριο του Μπενάκειου βρεφονηπιακού σταθμού της Κηφισιάς.

Η ατμόσφαιρα: One of a kind το Buba, τόσο με την ταξιδιάρικη αισθητική του που αποπνέει σικ εξωτισμό, όσο και με τα κοσμοπολίτικα κοκτέιλ και τα ταϊλανδέζικα πιάτα του. Ο χώρος είναι προσεγμένος ως την παραμικρή λεπτομέρεια, υπάρχουν αρκετές πινελιές πολυτέλειας, αλλά και cosy γωνιές, ενώ στο σύνθετο διακοσμητικό concept με τους vintage πίνακες και τα αντικείμενα-τρόπαια ταξιδιών πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει η ανοιχτή κουζίνα που είναι διαμορφωμένη σε «καντίνα» ξεκαθαρίζοντας την ταυτότητα του φαγητού που φλερτάρει με το street food. Δυνατό χαρτί το glasshouse, η πιο πρόσφατη προσθήκη στο πίσω μέρος του μαγαζιού, που ειδικά το καλοκαίρι θα είναι απόλαυση.

Το φαγητό: Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες επιλογές της Κηφισιάς, με αυθεντικά νόστιμο εξωτισμό. Πίσω από το όνομα Buba βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Ζουγανέλης και η ομάδα του θρυλικού Bar Guru που άφησε εποχή τα χρόνια που λειτουργούσε ως το πρώτο κοκτέιλ μπαρ της Αθήνας στη πλατεία Θεάτρου. Το concept πλέον, αν και κινείται σε παρόμοια λογική, έχει τη γεύση της ωριμότητας και είναι εγκλιματισμένο στην πιο comme il faut αισθητική της Κηφισιάς.

Στο καλωσόρισμα και στο συντονισμό της φιλοξενίας ο Διονύσης Παξινός, και στην κουζίνα η κυρία Μαρία, η Ταϊλανδέζα μαγείρισσα που έμεινε αξέχαστη για τις μαγειρικές της στο Guru. Στη κουζίνα του Buba φτιάχνει τις δικές της πάστες τσίλι, κάρι, ζωμούς και μαρινάδες. Κορυφαίες νοστιμιές η σούπα Tom Yum, τα dumplings γαρίδας και το θεϊκό κάρι khao soi με κοτόπουλο. Μας άρεσαν πολύ τα βιετναμέζικα ρολάκια, εξαιρετικά είναι τα steamed buns με τραγανό χοιρινό, και πολύ καλή η εκδοχή του phad thai.

Ο λογαριασμός: 30-35€/άτομο χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Κοκτέιλ ιδιαίτερα, φτιαγμένα με τα υλικά που χρησιμοποιεί στη κουζίνα της και στα φαγητά, η κ. Μαρία, αλλά και μια καλή λίστα με κρασιά.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά από τις 19.00, Σάββατο από τις 12.00, Κυριακή 12.00-20.00.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών