ΕΞΟΔΟΣ

Caprice by Mykonos

Ξεχωριστές γεύσεις και μοναδική γιορτινή ατμόσφαιρα στο αθηναϊκό αδελφάκι του γνωστού Μυκονιάτικου στεκιού.

03.10.2014

Ξεχωριστές γεύσεις και μοναδική γιορτινή ατμόσφαιρα στο αθηναϊκό αδελφάκι του γνωστού Μυκονιάτικου στεκιού.

Η θέση: Στην καρδιά του Κεφαλαρίου, στη ζωντανή Χαριλάου Τρικούπη.

Η ατμόσφαιρα: Η μοναδική κυκλαδίτικη ατμόσφαιρα και η αίσθηση της ανεμελιάς, που έκαναν τη Μύκονο γνωστή σε όλο τον κόσμο, είναι εδώ. Γαλάζιοι καναπέδες, τεράστια βάζα με λουλούδια, κλασική, ανοιχτόκαρδη μπάρα, τραπέζια σε φυσική απόχρωση ξύλου, πολλά ντεσιμπέλ. Την τελευταία φορά που βρεθήκαμε στο «Caprice by Mykonos», αρκετοί είχαν γυρίσει τον καφέ του απογεύματος σε κοκτέιλ, άλλοι απολάμβαναν το φαγητό τους, ενώ ορδές καλοντυμένων Αθηναίων έφταναν για τη νυχτερινή τους έξοδο.

Το φαγητό: Το μενού χαρακτηρίζει η απλότητα. Σαλάτες με υλικά από το νησί, φρέσκα ψητά ψάρια, κλασικά πιάτα με κρέας. Εμείς δοκιμάσαμε μια καλή σαλάτα ρόκα με ξινοτύρι Μυκόνου, έναν θαυμάσιο τόνο μαριναρισμένο σε λάδι τρούφας, ένα ριζότο με αποξηραμένα μανιτάρια που έρχεται στο τηγανάκι του (κάπως άνευρο) και ένα φρεσκότατο ψητό καλαμάρι με ρατατούιγ λαχανικών, απλό πιάτο αλλά νόστιμο. Κρατώντας χαρακτήρα, δεν κλείσαμε με τους φημισμένους λουκουμάδες με παγωτό, αλλά με μια παγωμένη γκράπα. Όταν πια φύγαμε, το μαγαζί παραδινόταν στο γλέντι.

Ο λογαριασμός: Περίπου 30 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Πολλές επιλογές από τον ελληνικό αμπελώνα και αρκετές ετικέτες από Γαλλία και Ιταλία.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί από την Τετάρτη έως την Κυριακή· τις καθημερινές (Τετ.- Παρ.) από τις 7 το απόγευμα ενώ κάθε Σάββατο και Κυριακή από τη 1 το μεσημέρι. Η κουζίνα μένει ανοιχτή μέχρι αργά το βράδυ. Μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητο στους γυρω δρόμους με σχετική ευκολία.

Caprice of Mykonos, Φιλαδελφέως 8 και Χαριλάου Τρικούπη, Κεφαλάρι, Κηφισιά, τηλ. 210 36 19 646.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών