ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Dirty Μάνη: Το Μάνη Μάνη βγαίνει στο δρόμο

Ο σεφ Αλέξανδρος Φουρούλης και η ομάδα του δουλεύουν με καλή πρώτη ύλη και προτείνουν μια καινούρια ιδέα για ποιοτικό street food.

15.11.2019| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: DIMITRIOS POUPALOS
Dirty Μάνη: Το Μάνη Μάνη βγαίνει στο δρόμο

Ο σεφ Αλέξανδρος Φουρούλης και η ομάδα του δουλεύουν με καλή πρώτη ύλη και προτείνουν μια καινούρια ιδέα για ποιοτικό street food.

Η θέση: Λίγα μέτρα από το μουσείο της Ακρόπολης, σε μια από τις πιο busy περιοχές της πόλης.

Η ατμόσφαιρα: Σε μια στιλάτη καντίνα στη Δημητρακοπούλου, η ομάδα του Μάνη Μάνη χρησιμοποιεί για ντεκόρ ένα κροκί μίνι κούπερ.

Το φαγητό: Φτιάχνουν δικές του σάλτσες, τηγανίζουν τραβηχτές πίτες μανιάτικες και ψήνουν pita pockets με μουσακά (αρκετά καλή και ενδιαφέρουσα απόδοση), σύγκλινο Λακωνίας με πουρέ σύκο (signature), μοσχαρίσια ουρά, κ.α.

Από τη φάρμα Τσικάκης-Γιαννόπουλος στους πρόποδες του Ταϋγέτου φέρνουν μεγάλα κομμάτια χοιρινού που κόβονται και μαρινάρονται από τον σεφ Αλέξανδρο Φουρούλη και την ομάδα του, αλλά και tailored γύρο άλιπο. Ωραία ιδέα η τριπλέτα τραβηχτής πίτας με καλαμάκι χοιρινό, κεφαλοτύρι και αφρίνα Ταινάρου. Μη χάσετε την πανσέτα sous vide με τζίντζερ, οξύμελο, κόλιανδρο, λάχανο και γιαούρτι δυόσμου. Καθαρές και εύπεπτες γεύσεις.

.

Ο λογαριασμός: Pita pockets 2,60-4,90, τυλιχτά 2,60, καλαμάκια 1,80.

Η κάβα: Δοκιμάστε την Λακωνική μπίρα Sparta.

Επιπλέον πληροφορίες: Δημητρακοπούλου 5 Κουκάκι, Τ/210-92.41.534, Δευτέρα-Σάββατο 17.00-24.00, Κυριακή κλειστά.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών