ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

«Εισβολή» στο Artisanal

Πού; Στο Artisanal, το πολύβουο καφέ-μπαρ-εστιατόριο της Κηφισιάς με τη γυάλινη ορανζερί. Ποιος; Σεφ εδώ είναι ο Δημήτρης Δημητριάδης, στον οποίο βγάζω το καπέλο για …

22.01.2016| Updated: 16.02.2024
«Εισβολή» στο Artisanal

Πού; Στο Artisanal, το πολύβουο καφέ-μπαρ-εστιατόριο της Κηφισιάς με τη γυάλινη ορανζερί.

Ποιος; Σεφ εδώ είναι ο Δημήτρης Δημητριάδης, στον οποίο βγάζω το καπέλο για δύο λόγους: την απίστευτα νόστιμη τάρτα με μυρόχορτα και κινόα που μάς έδωσε στο χριστουγεννιάτικο τεύχος του Γαστρονόμου (πρόκειται για τη δική του, ευρωπαΐζουσα βερσιόν της θεσσαλικής χορτόπιτας) και το χειροποίητο λουκάνικο κόκορα με πουρέ πατάτας και λάδι δυόσμου, υψηλής σύλληψης και εκτέλεσης πιάτο που φτιάχνει φέτος στο Artisanal. Όχι πως η αξιοσύνη του μάγειρα εξαντλείται σε αυτά που προαναφέρω…

Τι και πότε; Από τη Δευτέρα 25 Γενάρη και για τέσσερις Δευτέρες, ο Δημητριάδης καλεί τέσσερις φίλους και συναδέλφους του να φτιάξουν το μενού ημέρας. Η αρχή θα γίνει με τον Αλέξανδρο Χαραλαμπόπουλο που φέτος κουμαντάρει το εστιατόριο του ξενοδοχείου Domotel Kastri (σκίζει, μαθαίνω). Ακολουθεί η Κωνσταντίνα Φάκλαρη που έχει αναλάβει φέτος την οργάνωση της κουζίνας ενός αθηναϊκού ξενοδοχείου που αναμένεται να ανοίξει από μέρα σε μέρα. Τρίτος ο Σταμάτης Μαρμαρινός που διέπρεψε το καλοκαίρι στο ιστορικό Posidonion Grand Hotel στις Σπέτσες. Το καρέ ολοκληρώνεται με τον Αλέξανδρο Τσιοτίνη από το φευγάτο και ούλτρα δημιουργικό CTC.

Πόσο; Το κόστος ανά άτομο είναι 45 ευρώ. Κάθε μενού περιλαμβάνει 5 πιάτα.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών