ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Guarantee στο Κουκάκι

Αν η Αθήνα, ως ανερχόμενη μητρόπολη του street food, πρέπει να καμαρώνει για ένα μονάχα σαντουιτσάδικο αυτό είναι το ιστορικό Guarantee.

06.05.2014| Updated: 31.10.2023
Guarantee στο Κουκάκι

Αν η Αθήνα, ως ανερχόμενη μητρόπολη του street food, πρέπει να καμαρώνει για ένα μονάχα σαντουιτσάδικο αυτό είναι το ιστορικό Guarantee. Η αλήθεια είναι πως το καμάρι της γειτονιάς του Κουκακίου δεν το πιάνει το μάτι σου και αρκετοί είναι αυτοί που ακόμα δεν το γνωρίζουν, αν και υπάρχει για περισσότερο από 25 έτη. Απ’ έξω δεν υπάρχει τίποτα που να υπόσχεται το μεγαλείο του, δεν ακολουθεί κάποια αρχιτεκτονική ή γαστρονομική μόδα, σίγουρα δεν θα κέρδιζε διάκριση ούτε για το interior design.

Η ουσία δεν βρίσκεται στο περιτύλιγμα, αλλά βαθύτερα και αφού κάποιος περάσει την τζαμένια τιρκουάζ πόρτα. Τότε θα δει να του αποκαλύπτεται ένας γενναίος, νέος κόσμος από υλικά που συμμετέχουν στη θεία δημιουργία ενός σάντουιτς. Περισσότερα από 20 είδη σε τυριά, άλλα τόσα αλλαντικά, 5-6 είδη ψωμιού από γνωστούς φούρνους περιωπής, σάλτσες και πέστο δικής τους παραγωγής και ό,τι άλλο έχουν σκεφτεί οι ανήσυχοι foodies αυτής της πόλης, ο κύριος Γιάννης Καράμπελας, η σύζυγος Χαρούλα και ο γιος τους Γιώργος τα κάνουν σάντουιτς εδώ και δυο δεκαετίες.


Εδώ για πρώτη φορά δοκίμασα spianata, ένα πικάντικο σαλάμι από την Καλάμπρια της Κάτω Ιταλίας με καυτερή πιπερίτσα και το ολλανδικό καταπράσινο τυρί με πέστο, το Basiron, που όταν ζεσταίνεται ανάμεσα στο ψωμί αναδίδει διακριτικά ένα μπουκέτο μυρωδικών. Μεταξύ άλλων, ο μακρύς κατάλογος των 130 υλικών περιλαμβάνει χειροποίητα μπιφτέκια από φρέσκο κιμά γαλοπούλας, φιλέτο κοτόπουλο, καπνιστό σολομό, μπιφτέκι λαχανικών και μοσχαρίσιο φιλέτο, το οποίο ο κύριος Γιάννης ψήνει μαστόρικα αφήνοντας ροζ την καρδιά του. Το κόβει επί τόπου στην μηχανή όσο λεπτό πρέπει, και το ζυγίζει για να μη χάσετε γραμμάριο απόλαυσης. Αυγό μάτι και ομελέτα τηγανίζονται στη στιγμή, όσο το ψωμάκι ζεσταίνεται. Σε όλα τα σάντουιτς τιμούν το μανιάτικο ελαιόλαδο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αν είστε αρχάριος, θα χρειαστούν μια-δυο επισκέψεις μέχρι να ξεφύγετε από τους κλασικούς συνδυασμούς, πόσω μάλλον να τολμήσετε φύκια ή σχοινόπρασο στο δικό σας δημιούργημα. Το κακό είναι πως χάρη στον ενθουσιασμό δύσκολα ξεφεύγει κανείς από την πρώτη δική του πατενταρισμένη συνταγή.

Ακολουθήστε κάποια από τις δημοφιλείς προτάσεις- εγγύηση ή δώστε στους ειδικούς μια κατεύθυνση και θα σας περιποιηθούν. Ο «σεφ» Γιάννης είναι σκληροπυρηνικός και επιμένει πως δεν χρειάζονται πολλά υλικά. Το δικό μου αγαπημένο φτιάχνεται σε λευκό αφράτο φρατζολάκι ή μαύρη τζιαπάτα και περιέχει μοσχαρίσιο φιλέτο, μελιτζάνα, παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σος μπερνέζ (δική τους συνταγή και εκτέλεση)- χάρμα, ενώ η τελευταία έμπνευση είναι το ανθότυρο με κολοκυθάκι, αβοκάντο και τηγανητό αυγό. Για να συμπληρώσετε το γεύμα προτείνουμε ανάμεικτο χυμό από φρέσκα φρούτα, ή τον signature με σπανάκι, μήλο και τζίντζερ, πικάντικο και extra ενεργητικό.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών