ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Hug Pizza & Pasta Bar

Η γραβιέρα Νάξου συναντά την μπρεζάολα στο Κολωνάκι.

31.10.2014| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: Νάγια Πουλτίδου
Hug Pizza & Pasta Bar

Η γραβιέρα Νάξου συναντά την μπρεζάολα στο Κολωνάκι.

Η θέση: Νέα άφιξη στο εμπορικό κέντρο Λαιμού της οδού Καρνεάδου στο Κολωνάκι, το «Hug Pizza & Pasta Bar», μόλις 150 μέτρα από τη στάση του μετρό Ευαγγελισμός.

Η ατμόσφαιρα:  Ενας μικρός, χαλαρός χώρος για μια καθημερινή έξοδο έπειτα από μια δύσκολη μέρα. Βρεθήκαμε στο «Hug» να ακούμε Μπάρι Γουάιτ από τα ηχεία και να διαβάζουμε έναν κατάλογο με μπισκότα παρμεζάνας, γραβιέρα Νάξου, λάδι τρούφας από την Πίνδο, αυγό ποσέ, μοτσαρέλα, μπρεζάολα, καβουρμά – οι αναφορές ενδεικτικές. Στην σάλα του «Hug» τα βασικά δομικά συστατικά είναι το ξύλο και η πέτρα, οι αποχρώσεις γήινες και ο φωτισμός χαμηλός καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Το όλο σκηνικό αποπνέει μια αίσθηση θετικότητας που σε χαλαρώνει.


Το φαγητό: Ξεκινήσαμε με μια νόστιμη μπρουσκέτα με γραβιέρα Νάξου και απάκι. Συνεχίσαμε με πίτσα. Αρκετά καλή ζύμη, τραγανή, με μοτσαρέλα, μπρεζάολα (ιταλικό αλλαντικό) και λάδι τρούφας. Από τις σαλάτες προτιμήσαμε την πράσινη με παντζάρι, καρύδι και μια σος με γιαούρτι. Από τα κύρια μας άρεσαν τα μοσχαρίσια σκαλοπίνια με σάλτσα κρασιού και φασκόμηλου, που συνοδεύονταν από έναν ωραιότατο σπιτικό πουρέ φρέσκιας πατάτας, αλλά και το ριζότο με σπαράγγια και κατίκι, που είχε ευχάριστη και ελαφριά, λεμονάτη γεύση. Το «Hug» δεν υπόσχεται γαστρονομικές ανατροπές και εκπλήξεις, είναι όμως μια ασφαλής επιλογή για το τελείωμα μιας κουραστικής ημέρας, όταν μια πίτσα ή ένα πιάτο ζυμαρικών είναι αρκετά για να σου φτιάξουν τη διάθεση – και να μη σ’ τη χαλάσει, στη συνέχεια, ο λογαριασμός.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περίπου 20 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Περιλαμβάνει 14 ετικέτες οίνου -για χύμα σερβίρουν «Άνεμο» Παλυβού- καθώς και 5 διαφορετικές μπίρες. Επίσης, διαθέτει και σαμπάνια για ειδικές περιστάσεις.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτό καθημερινά από τις 12 μ.μ. – 12 π.μ. και την Κυριακή κλειστά. Η στάθμευση είναι εύκολη υπόθεση στην γύρω περιοχή.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών