ΕΞΟΔΟΣ

Η (πολύ) Ωραία Υδρα

Ύδρα (part 2)

24.08.2016
Φωτογραφία: Διονύσης Κουρής

Στο λιμάνι, εκεί όπου κάποτε ήταν η Ψαροπούλα, άνοιξε φέτος το «Εστιατόρειον Ωραία Υδρα» από μια κολεκτίβα νέων μαγείρων – οι μισοί είναι στο εστιατόριο, οι υπόλοιποι στο νέο ζαχαροπλαστείο «Καραμέλα». Οι μαγειρικές εδώ είναι ελληνικές με πινελιές ανανέωσης και φρεσκάδας. Τυροκαυτερή με κοπανιστή και καπνιστή πάπρικα, κολοκυθοκεφτέδες με γαλοτύρι Βόλου, μαστέλο Χίου με μαρμελάδα ντομάτας, όστρακα στη λαδόκολλα με λεμονόφυλλα, λινγκουίνι με όστρακα και αυγοτάραχο Μεσολογγίου, γιουβετσάκι με γαρίδες, καπνιστά μύδια και ζαφορά, μπαρμπούνι σαβόρε με μπριάμ λαχανικών, κροκέτες ψαριού με μους σκορδαλιάς και κρέμα παντζαριού, και το… αναγκαίο σεβίτσε μπαρμπουνιού για τους λάτρεις του είδους. Προσεγμένη κάβα. Το δικό τους κρασί είναι εμφιαλωμένο από το κτήμα της συνιδιοκτήτριας του μαγαζιού, Αντιγόνης Βαμβακά.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών