ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Indian Kitchen

Ταντούρι, τίκα μάσαλα, ναάν και μπόλιγουντ μουσική στο κέντρο της Αθήνας.

16.12.2015| Updated: 16.02.2024
Indian Kitchen

Ταντούρι, τίκα μάσαλα, ναάν και μπόλιγουντ μουσική στο κέντρο της Αθήνας.

Η θέση: Το εστιατόρια Indian Kitchen βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας. Κάτω από την πλατεία Συντάγματος, στον αριθμό 6 της οδού Απόλλωνος. Η περιοχή είναι γεμάτη με έθνικ εστιατόρια και θα δείτε πολλούς ανήσυχους foodies να τριγυρνάνε. Η εύρεση θέσης στάθμευσης απαιτεί λίγη υπομονή και αναζήτηση στην ευρύτερη περιοχή. Αν σας παίρνει περισσότερη ώρα από ότι θα θέλατε, υποκύψτε σε ένα από τα πολλά πάρκινγκ επί πληρωμή που υπάρχουν στους γύρω δρόμους. Υπάρχει πάντα και η ασφαλής επιλογή οποιασδήποτε συγκοινωνίας κάνει στάση στο Σύνταγμα, από όπου το Indian Kitchen δεν απέχει περισσότερο από τρία λεπτά με τα πόδια.


Η ατμόσφαιρα: Ακόμα και εάν η διακόσμηση του χώρου δε μας παρέπεμψε ευθέως σε εικόνες ανατολής, αφήσαμε τη μυρωδιά του κάρι που ερχόταν από την κουζίνα και την bollywood μουσική να μας ταξιδέψουν στην Ινδία. Ενδιαφέρον ήταν επίσης ότι το εσωτερικό της κουζίνας είναι ορατό τόσο μέσα όσο και έξω από το εστιατόριο. Οσοι πελάτες έβγαιναν για τσιγάρο, παρακολουθούσαν με αμείωτη προσοχή τους ινδούς μάγειρες να ξεροψήνουν γαρίδες στο tandoori και να χειρίζονται τα τηγάνια γεμάτα με πολύχρωμα υλικά.


Το φαγητό: Πέρασε αρκετή ώρα μέχρι να αποφασίσουμε τι θα παραγγείλουμε. Έφταιγε τόσο η ποικιλία του μενού – οι περισσότερες ινδικές σπεσιαλιτέ περιλαμβάνονται στις σελίδες του – όσο και οι διαπραγματεύσεις μεταξύ μας για το πόσο καυτερά πιάτα θα επιλέγαμε. Βοήθησαν οι περιγραφές που συνοδεύουν κάθε πιάτο στον κατάλογο και ξεπερνώντας τον σκόπελο των καυτερών με μια κοινότυπη παραδοχή («Αν δεν φάμε καυτερά σε ινδικό εστιατόριο, δε θα νιώσουμε την εμπειρία!», περιμέναμε ανυπόμονα τα πιάτα. Ξεκινήσαμε με chicken pakora, δηλαδή κομματάκια από στήθος κοτόπουλου με ινδικά μπαχαρικά και σαλάτα chicken tikka. Σπάνια μια σαλάτα κλέβει τις εντυπώσεις. Η συγκεκριμένη έχει όλα τα προσόντα για να το κάνει. Τα κομμάτια κοτόπουλου ψημένα σε ταντούρ ανακατεμένα με σάλτσα μέντας και φρέσκα λαχανικά είναι καυτερά όσο χρειάζεται ώστε να είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για τη συνέχεια. Όντας ενημερωμένοι για το ινδικό φαγητό, φροντίσαμε να υπάρχει πάντα στο τραπέζι ρύζι και ψωμάκια ναάν (πεντανόστιμα αυτά με σκόρδο) για να εξισορροπούμε τις έντονες γεύσεις των κυρίως πιάτων. Οι κυρίως επιλογές μας ήταν το chicken tikka massala, κοτόπουλο με πικάντικα κρεμμύδια και σάλτσα ντομάτας, το beef vindallo, διάσημη συνταγή από την Γκόα και τέλος το king prawn tandoori, μεγάλες γαρίδες μαριναρισμένες σε μείγμα μπαχαρικών και ψημένες σε φούρνο ταντούρ. Και τα τρία πιάτα ήταν καυτερά αλλά στις γαρίδες ήταν που αναψοκοκκίνισαν τα μάγουλά μας και αρχίσαμε να βγάζουμε ζακέτες και να σηκώνουμε μανίκια. Παρ ‘ όλο όμως το καυτερό, νιώθαμε και τις ιδιαίτερες γεύσεις αλλά και την ποιότητα των πρώτων υλών. Στο Indian Kitchen γευτήκαμε ένα από τα πιο ποιοτικά ινδικά φαγητά που έχουμε δοκιμάσει. Κλασικό ινδικό και καυτερό αλλά με καλές πρώτες ύλες και έμπειρους μάγειρες, όπως απέδειξαν τα πιάτα. Όσοι φοβάστε τα καυτερά, συμβουλευτείτε το προσωπικό και θα σας κατευθύνει καταλλήλως. Μεγαλύτερη απόδειξη για την ποιότητα του φαγητού ήταν ότι ενώ φάγαμε ομολογουμένως περισσότερο από όσο έπρεπε και μπορούσαμε, ούτε φουσκώσαμε ούτε βαρύναμε!

Ο λογαριασμός: Με 25 έως 30 ευρώ το άτομο θα είστε πλήρεις.

Η κάβα: Μπορείτε να συνοδέψετε το γεύμα σας με μια ινδική μπίρα είτε να το σβήσετε με ένα τσάι.

Επιπλέον πληροφορίες: Το προσωπικό είναι φιλικό και διακριτικό, πρόθυμο να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις. Από το Indian Kitchen μπορείτε να πάρετε και πακέτο για το σπίτι!

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών