ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Jing

Τρώγοντας σαν Κινέζοι στο Σύνταγμα.

22.01.2016| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Jing

Τρώγοντας σαν Κινέζοι στο Σύνταγμα.

Η θέση: Πολύ κοντά στον σταθμό του μετρό «Σύνταγμα».


Η ατμόσφαιρα: Ζεστό περιβάλλον, βγαλμένο από σκηνικό κινέζικης ταινίας.Το φαγητό: Πρόκειται για άλλο ένα κινέζικο στην περιοχή που δεν θα πει κανείς ότι ήρθε για να ανανεώσει την κινέζικη πιάτσα στην εστίαση, αλλά στέκεται στο ύψος της αυθεντικότητας των πιάτων του. Αν για κάποιους η crispy πάπια Πεκίνου -ξέρετε αυτή που συνοδεύεται με τις πιτούλες, τα λεπτοκομμένα αγγουράκια και κρεμμυδάκια και τη σος δαμάσκηνου- είναι δείγμα καλού κινέζικου, στο Jing μάς άρεσε πολύ. Οπως και τα ρυζομακάρονα με λαχανικά αλλά και τα τηγανητά σπρινγκ ρολς με λαχανικά και τα γουόν τον με τυρί. Ελαφριά και ιδιαίτερα αρωματικά ήταν και τα ντάμπλινγκ ατμού με γαρίδα. Επίσης, αν είστε φαν της hot and sour σούπας, να την παραγγείλετε οπωσδήποτε. Πολύ καλή.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε 20 – 25 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Στον κατάλογο θα βρείτε κινέζικο γάλα καρύδας, σάκε, κινέζικη βότκα, κινέζικη μπίρα, τις κλασικές ελληνικές μπίρες και αρκετούς οίνους από τον ελληνικό αμπελώνα.

Επιπλέον πληροφορίες: Τα μικρά μαγαζάκια της πιο multiethnic πλέον περιοχής του κέντρου ένα θέμα με τον εξαερισμό, στις ως επί το πλείστον ανοιχτές κουζίνες τους, το έχουν. Το Jing πάντως -από το Beijing- τέτοιο πρόβλημα δεν έχει. Την κουζίνα δεν τη βλέπεις ούτε την κουβαλάς μαζί σου φεύγοντας. Στα πλεονεκτήματα του Jing οι μεγάλες μερίδες, το ευγενικό σέρβις και οι λογικές τιμές. Γενικά, είναι μια καλή επιλογή για όσους αγαπούν τις ασιατικές γεύσεις. Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή 12.00 μ.μ. – 23.30 μ.μ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT