ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Καφέ Μουσείου Ακρόπολης

Και μετά τις Καρυάτιδες, ελληνικές νοστιμιές καμωμένες με μεράκι, φαντασία και ντόπιες πρώτες ύλες.

27.03.2011| Updated: 31.10.2023
Φωτογραφία: Γιώργος Βιτσαρόπουλος
Καφέ Μουσείου Ακρόπολης

Και μετά τις Καρυάτιδες, ελληνικές νοστιμιές καμωμένες με μεράκι, φαντασία και ντόπιες πρώτες ύλες.

Η θέση: Στο δεύτερο όροφο του νέου Μουσείου Ακρόπολης, με την καλύτερη θέα στην Αθήνα.

Η ατμόσφαιρα: Τον τόνο δίνουν οι τουρίστες που συζητούν ζωηρά τις εντυπώσεις τους από την πόλη και τα εκθέματα του Μουσείου. Ο χώρος είναι διακοσμημένος απλά, αλλά με κομψότητα, ενώ η τζαμαρία απ’ άκρη σ’ άκρη της σάλας «φτιάχνει» μια απαράμιλλη ζωντανή τοιχογραφία. Εκτός από τους επισκέπτες του Μουσείου, το εστιατόριο επιλέγουν πολλοί επιχειρηματίες για τα ραντεβού τους.

Το φαγητό: «Σφιχτό» μενού με λίγες επιλογές, αλλά που ικανοποιούν όλα τα γούστα. Μεγάλη επιτυχία έχει σημειώσει η Σαντορινιά φάβα (έρχεται σε πλούσια μερίδα, συνοδεία καπαρόφυλλων) και βέβαια το αυγοτάραχο Αιτωλικού. Συνήθως προσφέρονται και πιάτα ημέρας, όπως το «ελληνικό ριζότο με σπανάκι», ήτοι το σπανακόρυζο, σε μια «πειραγμένη» ενδιαφέρουσα εκδοχή. Προσφέρονται φυσικά καφές, κρύα σάντουιτς, γλυκά και παγωτά.

Ο λογαριασμός: Μπορεί κανείς να απολαύσει ένα ελαφρύ γεύμα με 20 ευρώ.

Η κάβα: Λίγες επιλογές, αλλά όχι απαγορευτικές για να βρεις οινικό ταίρι στο φαγητό σου.

Επιπλέον πληροφορίες: Το εστιατόριο και το καφέ λειτουργούν απο 2/4 εως 1/10 καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ και την Παρασκευή το ωράριο παρατείνεται έως τις 12 τα μεσάνυχτα, διαφοροποιείται ο χώρος και αλλάζει και το μενού. Απο 2/10 εως 1/4 καθημερινά από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, την Παρασκευή το ωράριο παρατείνεται έως τις 12 τα μεσάνυχτα, και το Σαββατοκύριακο τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Τηλεφωνικές κρατήσεις πραγματοποιούνται μόνο την Παρασκευή. Το σέρβις είναι λίγο αργό, αλλά πρόθυμο, ενώ οι τουαλέτες είναι πάντοτε σε άψογη κατάσταση χάρη στη φροντίδα του προσωπικού καθαριότητας.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών