ΕΞΟΔΟΣ

«Καβουρόπετρα»

Εκδρομή στην Αίγινα (part 1)

06.09.2016
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος

Ο Βασίλης και η Ελένη άνοιξαν την ψαροταβέρνα τους στο λιμανάκι της Καβουρόπετρας το 1980. Tελευταία, κουμάντο στην κουζίνα κάνει ο γιος τους Παναγιώτης με σπουδές στη ΣΤΕ Αναβύσσου, μαγειρεύοντας ευφάνταστα και με λεπτότητα καμωμένα πιάτα. Πέρα από τα κλασικά ψάρια, του τηγανιού και της σχάρας, (ό,τι δοκίμασα χωρίς ψεγάδι), εδώ θα φάτε ντόπιες κατσούλες φιλεταρισμένες, ελαφροτηγανισμένες σε κουρκούτι τύπου τεμπούρα, συνοδεία σάλτσας ντομάτας και τσιπς σκόρδου. Επίσης, σεβίτσε φρέσκου μπαρμπουνιού, κουσκουσάκι γιουβέτσι με καραβιδοουρά, φακοσαλάτα με πλιγούρι και μυρωδικά, ωραία μαρινάτα. Ο σολομός θα μπορούσε να λείπει, καθότι παραφωνία ανάμεσα στα αιγινήτικα ψάρια. Οταν σουρουπώνει, η θέα στο λιμανάκι και στον Σαρωνικό είναι αποστομωτική.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών