ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Κουκουνάρι

Ελληνική κουζίνα με έμπνευση.

29.12.2014| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Κουκουνάρι

Ελληνική κουζίνα με έμπνευση.

Η θέση: Το Κουκουνάρι βρίσκεται στο Χολαργό, επί της Μεσογείων, λίγο πιο πάνω από το Πεντάγωνο.

Η ατμόσφαιρα: Φωτεινό μαγαζί, με μεγάλες τζαμαρίες που αφήνουν έξω το θόρυβο του δρόμου, απλή και προσεγμένη διακόσμηση. Είναι ένα εστιατόριο σχετικά καινούριο και η κουζίνα του δηλώνει ελληνική, αλλά με διάθεση…μικροπαρεμβάσεων.

Το φαγητό: Δοκιμάσαμε πολλά πιάτα. Από τα πρώτα ξεχωρίσαμε τη σαλάτα «Κουκουνάρι», πλούσια σε ποικιλία σαλατικών και με μια δροσερή σος, τα τσιγαριαστά χόρτα, τη φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια και κάππαρη και τα παντζάρια με μια ωραία σάλτσα γιαουρτιού. Από τα κύρια μοιραστήκαμε το κοντοσούβλι κοτόπουλου, τρυφερό και όχι και τόσο πικάντικο, και το σουξέ του μαγαζιού, το χοιρινό κότσι-πράγματι πολύ ωραία ψημένο και νόστιμο-, που έρχεται στο τραπέζι σε μια ξύλινη πιατέλα με πιτούλες και τραγανές τηγανητές πατάτες. Κλείσαμε με πορτοκαλόπιτα-μάλλον κέικ πορτοκαλιού θα το ονόμαζα-με παγωτό και γλυκό μπισκοτίνο – φανταστείτε κάτι σαν το μωσαϊκό των παιδικών μας χρόνων. Οι μερίδες είναι αρκετά καλές και οι τιμές λογικές, ειδικά αν είστε μεγάλη παρέα, που πάντα συμφέρει.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε περί τα 15€ το άτομο.

Η κάβα: Η λίστα κρασιών περιλαμβάνει περίπου 30 ετικέτες, όλες από τον ελληνικό αμπελώνα.

Επιπλέον πληροφορίες: Το εστιατόριο είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 12 το πρωί ως τις 12 το βράδυ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών