ΜΑΓΑΖΙΑ

Les Connaiseurs

Η Χαρούλα Παπαϊωάννου και οι κόρες της Λιάνα και Κάλλια Πατρώνη έχουν βάλει την προσωπική τους σφραγίδα στην κάβα που είναι συνώνυμη της φινέτσας και …

22.08.2013| Updated: 15.02.2024
Les Connaiseurs

Η Χαρούλα Παπαϊωάννου και οι κόρες της Λιάνα και Κάλλια Πατρώνη έχουν βάλει την προσωπική τους σφραγίδα στην κάβα που είναι συνώνυμη της φινέτσας και του καλού γούστου. Ενδιαφέρουσα λίστα από ποιοτικούς, μικρούς παλιούς οίκους της Γαλλίας των οποίων η κάβα είναι αποκλειστικός εισαγωγέας. Θα βρείτε όμως και μια προσεκτικά επιλεγμένη λίστα από ελληνικές ετικέτες. Τα αποστάγματα «παίζουν» κι αυτά σε ρυθμούς γαλλικούς: Cognac, Calvados, Αrmaniac, Pineau des Charentes, το ιδιαίτερο Poire της Νορμαδίας, διάφορα Eau de Vie αλλά και γκράπα και Τεντούρα.

Πρωτότυπα delicatessen, τα deli του οίκου Cipriani, μουστάρδες, ξύδια, foie gras και πατέ, καθώς και τα τσάγια του οίκου Mariage Frères. Αξεσουάρ για το κρασί και εκλεκτές προτάσεις για τα δώρα σας. Μεγάλη έμφαση δίνουν οι υπεύθυνοι της κάβας και στα περίτεχνα αμπαλάζ.

 

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών