ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Matsuhisa Athens, Astir

Iαπωνική φιλοσοφία, απολαυστική γαστρονομία

18.09.2019| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Dimitris Poupalos
Matsuhisa Athens, Astir

Iαπωνική φιλοσοφία, απολαυστική γαστρονομία.

 Η θέση: Στον Αστέρα Βουλιαγμένης, με μαγευτική θέα στον Σαρωνικό κόλπο.

Η ατμόσφαιρα: Περάσαμε την πόρτα του Matsuhisa με consultant chef τον πολυβραβευμένο Nobu Matsuhisa, έχοντας ακούσει από τα καλύτερα, μέχρι και γκρίνιες. Άλλοι μιλούσαν για γαστρονομική εμπειρία, για δημιουργική ανωτερότητα, ότι αξίζει κάθε λεπτό που δίνεις, και άλλοι ότι είναι πολύ ακριβό, κάπως υπερτιμημένο κ.λπ. Ανεβαίνοντας τα σκαλιά του και βγαίνοντας προς τη βεράντα την ώρα της δύσης, μαλακώσαμε και οι αντιστάσεις μας άρχισαν να κάμπτονται. Πώς να αντισταθείς στην ομορφιά του τοπίου, στο καρτποσταλικής ομορφιάς δειλινό; Η διακόσμηση του εστιατορίου υποδειγματική: κομψή και φρέσκια, με την αφαιρετική διάθεση που αρμόζει σε ένα εστιατόριο με ιαπωνική κουζίνα, αλλά και με κλασικές, σκουρόχρωμες πινελιές που ταιριάζουν σε ένα υψηλόφρον εστιατόριο. Το προσωπικό ευγενές, με διάθεση να εξηγήσει και να βοηθήσει τους λιγότερο μυημένους, αν και δεν μιλούσαν όλοι ελληνικά. Ο αέρας κοσμοπολίτικος. Η αρχή έγινε στο Umi bar με signature cocktails, όπως το Matsue, ελαφρώς λεμονάτο με τζιν και φίνο Sherry, το Sakura Martini με σάκε, τζιν και λικέρ μαρασκίνο και το Yubari fizz με βότκα, λεμόνι και λικέρ πεπόνι, όλα ιδιαίτερα και απολαυστικά.

Το φαγητό: Η συνέχεια πια στο τραπέζι, με Nori Tacos with Caviar. Δροσερό και τραγανό τάκος από nori, με γέμιση πικάντικου γουακαμόλε και αυγά ψαριών, άψογη ισορροπία της ιαπωνικής και της διεθνούς κουζίνας. Σεβίτσε φτιαγμένο από γαρίδες Κοιλάδος και μαγιάτικο, με αποξηραμένα άνθη κερασιάς, κρύα σούπα με noodles σε ζωμό από παλαμίδα και μια κριτσανιστή σαλάτα, ύμνος στα αλμυρίκια, με yuzu, ελαιόλαδο, παρμεζάνα, dry miso και τρούφα, επανασυστήνουν τη fusion κουζίνα. Κορυφαίο το λαβράκι μαριναρισμένο σε λαχανικά, είναι το Sea Bass Umami στον κατάλογο. Δοκιμάστε το Νοbu style σούσι, με χτένια, με καλαμάρι, με ό,τι άλλο προτιμάτε για να μυηθείτε στην ιαπωνική γαστριμαργική κουλτούρα, και στο τέλος κλείστε το γεύμα σας με ένα από τα μετρημένα επιδόρπια, όπως το Peaches and Bubbles, φίνα κρέμα με κάρδαμο, σορμπέ ροδάκινο, βερίκοκο, και γρανίτα Prossecco. Το φαγητό στο Matsuhisa Athens, Astir, είναι μια ακριβή αλλά πραγματική γαστρονομική εμπειρία.

Κόστος: Περίπου 80 €/άτομο

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά καθημερινά από τις 19:30 έως 01:30.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών