ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Matsuhisa Athens

Φαγητό πολλών αστέρων με θέα στο Σαρωνικό, στο καλύτερο ιαπωνικό της πόλης δια χειρός Nobu Matsuhisa.

31.03.2011| Updated: 25.06.2021
Matsuhisa Athens

Φαγητό πολλών αστέρων με θέα στο Σαρωνικό, στο καλύτερο ιαπωνικό της πόλης δια χειρός Nobu Matsuhisa.

Η θέση: Μέσα στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, ανάμεσα σε χλιδάτες σουίτες, σε ένα μπαλκόνι που υψώνεται πάνω από τη θάλασσα, σαν να βρίσκεσαι σε ένα ιδιωτικό ακρωτήρι.

Η ατμόσφαιρα: Κομψό από την κορφή ως τα νύχια, σάλα πολυτελής και λιτή συνάμα, γήινη λόγω του ξύλου, με ζεστές μπεζ αποχρώσεις, κουζίνα ανοιχτή που προσθέτει ζωντάνια. Άνετα καθίσματα, σωστές αποστάσεις μεταξύ τραπεζιών, ατμοσφαιρικός φωτισμός, καλός εξαερισμός.

 

Το φαγητό: Το φαγητό εφάμιλλο της φήμης του δραστήριου chef Nobu. Το σούσι είναι ζουμερό, ιδανική επιλογή για τσιμπολόγημα συνοδεία σάκε ή ενός από τα θεσπέσια κοκτέηλ. Στα ζεστά πιάτα, αναφέρω τα δικά μου αγαπημένα: χταπόδι στον ξυλόφουρνο με μανιτάρια, λεμόνι yuzu και σχοινόπρασο, σαλάτα με ποικίλα δυσεύρετα μανιτάρια, λαβράκι στον ατμό με πούδρα miso και ελαιόλαδο, γλώσσα με σάλτσα τσίλι. Ενδιαφέρουσα η συνάντηση του σεφ με την περουβιανή κουζίνα στα πιάτα σεβίτσε. Ελαφρώς «παγκοσμιοποιημένα» αλλά εκπληκτικά τα επιδόρπια: φοντάν με παγωτό πράσινου τσαγιού, «καπουτσίνο» με ουίσκι Σαντόρι και κα-τα-πλη-κτι-κό τσηζκέικ με σορμπέ μανταρίνι.

Ο λογαριασμός: Υπάρχουν σετ μενού που ξεκινούν από 40 ευρώ. Ιδανικά για τους νεοφώτιστους το “omakase”, set menu degustation με εφτά πιάτα (70 ευρώ) και το χειμωνιάτικο μενού 6 πιάτων με ή χωρίς κρασί (50 – 60 ευρώ). Αν επιλέξετε πιάτα για ένα πλήρες γεύμα από τον κατάλογο, θα πληρώσετε περίπου 140 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Το ζεστό σάκε είναι γλυκόπιοτο και επιβάλλεται να συνοδεύει τις ασιατικές γεύσεις. Αν όμως επιμένετε σε κρασί, η κάβα είναι υπερπλήρης. Εξαιρετικά είναι και τα κοκτέηλ που εμπνέεται ο ικανότατος mixologist.

Επιπλέον πληροφορίες: Το προσωπικό είναι σωστά προπονημένο. Ζητήστε να σας καθοδηγήσουν αν έρχεστε για πρώτη φορά. Το Matsuhisa είναι ακριβό, αλλά σωστά ακριβό για την ποιότητα των εδεσμάτων, την ατμόσφαιρα, το κανάκεμα, τη συνολική εμπειρία. Για τους καπνιστές υπάρχει ειδικά δαμορφωμένο, χωριστό lounge που λειτουργεί ως καπνιστήριο αλλά και ως χώρος για ποτό και τσιμπολόγημα. Για το πάρκινγκ θα φροντίσει εξειδικευμένο προσωπικό. Ανοιχτά: Τετάρτη-Πέμπτη: 19.30-00.00, Παρασκευή: 19.30-01.00, Σάββατο: 14.30-01.00 Κυριακή: 14.00-22.00, Δευτέρα-Τρίτη κλειστά

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών