ΑΓΟΡΑ

Μούρτζης

Εκδρομή στην Αίγινα (part 1)

06.09.2016
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος

Κάβα, τεϊοπωλείο (παίρνουν από το καλό αθηναϊκό κατάστημα «Δρόμος του Τσαγιού»), μπαχαράδικο, ξηροκαρπάδικο και κυρίως «φιστικοπωλείο» ονομαστό και «γλυκατζίδικο» με εργαστήριο δικό του, που φτιάχνει ό,τι μπορεί να φτιαχτεί με το φημισμένο ντόπιο φιστίκι. Οι ιδιοκτήτες, Παναγιώτης και Νεκταρία Μούρτζη, μου είπαν ότι στο κατάστημα μπαίνει μόνο ό,τι δίνουν οι δικές τους 3.000 φιστικιές. Στο εργαστήριο κουμάντο κάνει ο υιός τους Γιώργος, με σπουδές ζαχαροπλαστικής στη Le Monde. Φιστικάτα και φιστικίνια (ιδιότυπα τοπικά γλυκίσματα με αλεσμένο φιστίκι), γλυκό κουταλιού, παστέλια και φιστικοβούτυρο στα σουξέ του μαγαζιού.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών