ΜΑΓΑΖΙΑ

Μπακλαβάδες και μπλατζέντες

Μπλατζέντα είναι ένα τοπικό σιροπιαστό γλυκό φτιαγμένο με χοντρό φύλλο ελαιόλαδου, με γέμιση από χονδροκομμένα καρύδια. Μια θαυμάσια εκδοχή φτιάχνουν στο φούρνο Άρτεμης (Πέτρα, Τ/22530-42.420). Τους ωραιότερους …

26.09.2017| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Νίκος Κόκκας
Μπακλαβάδες και μπλατζέντες

Μπλατζέντα είναι ένα τοπικό σιροπιαστό γλυκό φτιαγμένο με χοντρό φύλλο ελαιόλαδου, με γέμιση από χονδροκομμένα καρύδια. Μια θαυμάσια εκδοχή φτιάχνουν στο φούρνο Άρτεμης (Πέτρα, Τ/22530-42.420). Τους ωραιότερους μπακλαβάδες θα τους δοκιμάσετε στους γυναικείους συνεταιρισμούς – σχεδόν κάθε χωριό έχει κι από έναν. Στο πρατήριο του Συνεταιρισμού Γυναικών Μήθυμνας (Τ/22530-71.258) φτιάχνουν φανταστικό μπακλαβά αμυγδάλου, καθημερινό αλλά και επίσημο, του γάμου, που λέγεται μπακλαβού κι είναι κατά τι ψηλότερος. Κάνουν κι ωραίες χάχλες, βράσμα (πετιμέζι σύκου), μυζηθροχαλβά για γλυκό κατσαρόλας, βραστά αμυγδαλωτά και ψωμωμένες ελιές. Ο Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Σκαλοχωρίου (Τ/22530-98.887) έδωσε πέρυσι στην αεροπορική εταιρεία Aegean τα αμυγδαλωτά του.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών