ΑΓΟΡΑ

Μπουγάτσα στην «Ξάνθη»

Παγκράτι: Δεν του λείπει τίποτα (μέρος α΄)

08.06.2016
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος

Για όσους επιμένουν στο παραδοσιακό πρωινό, με τυρόπιτα ή μπουγάτσα. Ολο κι όλο το μαγαζί είναι μια βιτρίνα​-φούρνος που διατηρ​εί ζεστές τις πίτες. Δεν έχουν πολλές έτοιμες σφολιάτες, χρησιμοποιούν κυρίως το λεπτό φύλλο της βορειοελλαδίτικης μπουγάτσας​. Οταν τελειώνει ένα είδος, ψήνουν επιτόπου επόμενη φουρνιά και συνήθως το μαγαζί ξεπουλάει. Η μπουγάτσα σερβίρεται με ζ​άχαρη και κανέλα μέσα στην κρέμα, όπως παλιά​. Ωραία και η πίτσα (ολίγον λαδερή).

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών