ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

New Taste

Ξεχωριστές αλλά comfort νοστιμιές στο ισόγειο του ντιζαϊνάτου ξενοδοχείου της Φιλελλήνων στο Σύνταγμα.

08.01.2013| Updated: 16.02.2024
New Taste

Ξεχωριστές αλλά comfort νοστιμιές στο ισόγειο του ντιζαϊνάτου ξενοδοχείου της Φιλελλήνων στο Σύνταγμα.

Η θέση: Απέναντι από τη ρωσική εκκλησία και σε κοντινή απόσταση από την πλατεία Συντάγματος βρίσκεται το New Hotel, πρώην Olympic Palace· το εστιατόριο New Taste στεγάζεται στο ισόγειο.

Η ατμόσφαιρα: Το εν λόγω εστιατόριο έγινε γνωστό περισσότερο για το ξεχωριστό ντιζάιν του παρά για το φαγητό του. Ξυλόγλυπτες κολώνες ορθώνονται στην αίθουσα ωσάν δέντρα, με το χαμηλό φωτισμό να δημιουργεί την εντύπωση ενός «γλυπτού» δάσους. Τα τραπέζια απέχουν όσο πρέπει μετάξυ τους. Το προσωπικό ευγενέστατο και χαμογελαστό.

Το φαγητό: Λίγο μετά την παραγγελία καταφθάνουν στο τραπέζι 3 είδη ψωμιού, όλα χειροποίητα, και ένα μπολάκι με επώνυμο ελαιόλαδο, για να ανοίξει η όρεξη. Ξεκινήσαμε με γεμιστά πιτάκια ατμού που έθεσαν τον πήχυ ψηλά: ζεστά αφράτα ψωμάκια αγκάλιαζαν με στοργή γαρίδες, μπόλικο κρεμμυδάκι, φρέσκο κόλιανδρο, και συνοδεύονταν με μια γλυκοκαυτερή σάλτσα κινεζικής λογικής. Το όλον έμοιαζε με μίνι τυλιχτό σουβλάκι, τρωγόταν με το χέρι -μάλλον για να τονιστεί ο comfort χαρακτήρας των φαγητών- και ήταν πεντανόστιμο. Η σαλάτα φατούς, μία ανατολίτικη εκδοχή της χωριάτικης σαλάτας με σουμάκ και κατίκι Δομοκού ήταν απλή, με τις ντομάτες να έχουν νόστιμη γεύση, παρά το γεγονός ότι είναι εκτός εποχής. Εδώ να τονίσω πως σε όλα τα πιάτα «συμμετείχαν» άφθονα φρέσκα μυρωδικά που ζωντάνευαν την κάθε μας μπουκιά. Περνάμε στα κυρίως. Καλοψημένο φιλέτο τόνου με ψητά λαχανικά, όμορφα χυλωμένο ριζότο με τα φύλλα από φρέσκο σπανάκι να δημιουργούν μια ενδιαφέρουσα κόντρα και το καλύτερο για το τέλος: αστακός μαγειρεμένος με ψιλοκομμένο τσορίθο και ένα μπολ με σκορδάτες ταλιατέλες στο πλάι για να δημιουργούν την εντύπωση αστακομακαρονάδας. Μούρλια! Στο τέλος γλυκά, για να κλείσει το γεύμα όπως πρέπει: κορμός σοκολάτα με κάστανο, το οποίο βέβαια δεν έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του, ένα απίθανο τσιζκέικ φούρνου με μύρτιλα στολισμένο με βουτυράτο κραμπλ μπισκότου και μια ολόφρεσκη τιραμισού. Α, και στο πλάι γκράπα για τη χώνεψη!

Ο λογαριασμός: Περί τα 50-60 ευρώ το άτομο, με κρασί. Γρήγορη ματιά στον κατάλογο: υψηλή κοστολόγηση στα κυρίως πιάτα, με τις σαλάτες, τα ορεκτικά και τα γλυκά να κυμαίνονται σε φυσιολογικές τιμές. Μια επανεξέταση της σχέσης κόστους/κέρδους ποτέ δεν βλάπτει.

Η κάβα: Λίστα με επιλογές από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, και ένα πλήρες μπαρ. Απολαύσαμε ένα Roussaine (λευκή, γαλλική ποικιλία) του κρητικού οινοποιού Μανουσάκη με πληθωρική, περίτεχνη γεύση και αρώματα ώριμων φρούτων. Εξαιρετικό αλλά ακριβό. Δικαιολογήσαμε την τιμή του (58 ευρώ) λόγω της μικρής παραγωγής του αλλά την επομένη, οπότε το αναζητήσαμε σε κάβα, ξαφνιαστήκαμε όταν είδαμε ότι κοστίζει μόλις 19 ευρώ.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά από τις 7 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα. Για δείπνο λειτουργέι καθημερινά το Art Lounge στον 7ο όροφο. Στο ισόγειο όλη την ημερα μπορείτε να παραγγείλετε το σάντουιτς της αρεσκείας σας, για το δρόμο, με ψωμί από το «μίνι-φούρνο» που λειτουργεί στον ίδιο χώρο ή να απολαύσετε καφέ και γλυκό. Τα Σαββατοκύριακα 12-5 σερβίρουν brunch.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών