ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Nikkei: Κουζίνα 3 ηπείρων

Η θέση: Στο Κολωνάκι, στο ήσυχο στενό της Λεβέντη, μια ανάσα από την πολλή βαβούρα. Η ατμόσφαιρα: Η διακόσμηση στοχεύει στο να εντυπωσιάσει: έθνικ, «χαρούμενο» …

28.03.2016| Updated: 15.02.2024
Φωτογραφία: Johnny Panopoulos
Nikkei: Κουζίνα 3 ηπείρων

Η θέση: Στο Κολωνάκι, στο ήσυχο στενό της Λεβέντη, μια ανάσα από την πολλή βαβούρα.

Η ατμόσφαιρα: Η διακόσμηση στοχεύει στο να εντυπωσιάσει: έθνικ, «χαρούμενο» περουβιανό στυλ, με αρκετό ξύλο και τρία επίπεδα που δίνουν στο μαγαζί βάθος.


Το φαγητό: Φωτογραφίες από τους κοσμικούς θαμώνες του ανεβαίνουν συχνά πυκνά στα κοινωνικά δίκτυα, ίσως περισσότερο κι από τα ίδια τα πιάτα του. Δικαίως λοιπόν, αναρωτιέται κανείς αν το φαγητό του είναι απλώς για το θεαθήναι… Ο ικανότατος σεφ Θάνος Στασινός έρχεται να ανατρέψει αυτές τις πρώτες σκέψεις, καταφέρνοντας να αποσπάσει την προσοχή μας από τις «λαμπερές αφίξεις» και να μας επικεντρώσει στα πιάτα του. Το «αισθησιακό» χαρμάνι της γιαπωνέζικης με την περουβιανή κουζίνα, γνωστό ως nikkei, μπολιάζεται εδώ με στοιχεία από την ισπανική – ο σεφ έχει κάνει stage στο διάσημο, βαρκελωνέζικο Pakta του Albert Adrià (σ.σ. αδερφού του Ferran Adrià). Oι επιδόσεις του κ. Στασινού αποδεικνύουν εντέλει πως το Nikkei είναι σε καλό δρόμο ώστε να επιτύχει μια σημαντική θέση, ανάμεσα στα, λίγα στην Αθήνα, αλλά πολύ δημοφιλή, εστιατόρια του είδους του.

Από τα πιο άρτια πιάτα που δοκιμάσαμε, ήταν το ζουμερό beef angus tataki (μοσχάρι ελαφροκαψαλισμένο και κομμένο σε φέτες) με σόγια και εκρηκτική σος από καυτερές πιπεριές, και η όλο εντάσεις χοιρινή πανσέτα με ρίζες yuca. Τα ντάμπλινγκς με ιβηρικό χοιρινό και όξινη σάλτσα σουσαμιού είναι νόστιμα, όμως η εκτέλεση υστερούσε: ήταν μεγάλο φάουλ να σερβιριστούν με τη μια πλευρά τους παραψημένη (σχεδόν καμένη). Το σεβίτσε με λαυράκι λάιμ και λάδι κόλιανδρου είναι ένα θαυμάσιο πιάτο, παρά το ότι το λαυράκι δεν ήταν όσο αέρινα και περίτεχνα κομμένο προσδοκούσαμε. Γλυκός επίλογος με μους καραμελένιας σοκολάτας Valrhona με απίθανη υφή που θύμιζε παγωτό μηχανής!

Ο λογαριασμός: Περίπου 40/άτομο χωρίς τα ποτά.

Η κάβα: Συνοδεύσαμε το φαγητό μας με πολύ νόστιμα κοκτέιλς, τα οποία επιμελείται ο γνωστός mixologist Σπύρος Κερκύρας. Ωστόσο ο συνδυασμός τους με τα πιάτα που επιλέξαμε, κάθε άλλο παρά επιτυχής ήταν, και για τον λόγο αυτό θεωρώ πως το (εξυπηρετικότατο) προσωπικό θα έπρεπε να μπορεί να «κατευθύνει» καλύτερα την επιλογή του πελάτη. Αλλωστε η λίστα κρασιών είναι αρκετά ενδιαφέρουσα.

Επιπλέον πληροφορίες Το πάρκινγκ στο Κολωνάκι δεν είναι εύκολη υπόθεση. Θα εξυπηρετηθείτε από τους ακριβούτσικους χώρους στάθμευσης της περιοχής. Ανοιχτό καθημερινά 20.00-03.00.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών