ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Νόστιμη προκαλοκαιρινή αποτοξίνωση

Ώρα για φρέσκα φρούτα και λαχανικά, για δροσερούς χυμούς, smoothies, bowls και σαλάτες. Πληκτρολογείς την παραγγελία και οι πιο υγιεινές λιχουδιές βρίσκονται στην πόρτα μας, delivered by efood με όλες τους τις βιταμίνες.

13.05.2021| Updated: 31.05.2022
Νόστιμη προκαλοκαιρινή αποτοξίνωση

Ώρα για φρέσκα φρούτα και λαχανικά, για δροσερούς χυμούς, smoothies, bowls και σαλάτες. Πληκτρολογείς την παραγγελία και οι πιο υγιεινές λιχουδιές βρίσκονται στην πόρτα μας, delivered by efood με όλες τους τις βιταμίνες.

Είναι αυτή η αισιόδοξη εποχή του χρόνου που κατεβάζω τα καλοκαιρινά κι αρχίσω τις πρόβες μπροστά στον καθρέφτη. Έχω δεν έχω πάρει κιλά νιώθω πως τώρα είναι η πιο κατάλληλη στιγμή για να φροντίσω τον εαυτό μου και τη διατροφή μου. Ύστερα κι από το μεγάλο φαγοπότι του Πάσχα και ειδικά εφέτος μετά από έναν δύσκολο χειμώνα που του δώσαμε και κατάλαβε με το φαγητό και το καθισιό, ήρθε η ώρα να φροντίσουμε τη διατροφή μας, όχι μόνο για να ρυθμίσουμε το σωματικό μας βάρος έχοντας στο νου τις δημόσιες εμφανίσεις με μαγιό, αλλά και για λόγους υγείας και αποτοξίνωσης.

Πρώτα πρώτα το ρίχνω στους χυμούς. Με το delivered by efood έχω όχι μόνο φρέσκο, φυσικό χυμό, σπαρταριστό σαν να τον έστυψα με τα χεράκια μου, αλλά και την ευκαιρία για να γευτώ μια ωραία ποικιλία από χρωματιστά ροφήματα. Πηγαίνω στη σελίδα των vitamin smoothies του Pure Juice bar και παραγγέλνω το σούπερ αναζωογονητικό Clear Skin Elixir που περιέχει πράσινο μήλο, αγγούρι, σπανάκι, τζίντζερ, αμύγδαλα, αβοκάντο, aloe vera, gozi berries, όλα τα καλά δηλαδή, και με δυο ρουφηξιές νιώθω όπως ο Ποπάι που καταβροχθίζει το σπανάκι του.

Τελευταία μου ανακάλυψη αυτές οι φαντασμαγορικές μπάρες που τις τρώω άφοβα δυό δυό αντί άλλου δεκατιανού. Το Peanut butter ball, το Snicker square, το Greek pistachio square είναι όσα έχω δοκιμάσει μέχρι τώρα και τα προτείνω ανεπιφύλακτα.

Σηκώνω το κεφάλι από το λάπτοπ και ναι, ήρθε η ώρα για καφεδάκι delivered by efood. Παραγγέλνω από το Avit τον αγαπημένο μου Freddo latte που τον πετυχαίνουν κάθε μα κάθε φορά και μαζί ζητάω και μια μικρή λιχουδιά για να με καλοπιάσω: άλλοτε ένα κομμάτι banana bread ή ένα σοκολατάκι με κόκκινο κρασί και φυστικοβούτυρο, κάποιες φορές τη σπιτική Granola χωρίς ζάχαρη, με βελούδινο χειροποίητο γιαούρτι από κάσιους και αποξηραμένα φρούτα. Δεν πρόλαβα να στείλω την παραγγελία, και ντριν, χτυπάει το κουδούνι.

Και τώρα το μεσημεριανό λοιπόν. Αυτόν τον καιρό έχω ξετρελαθεί με τα θρεπτικά bowls, υγιεινά και δυναμωτικά, με ποικιλία φρέσκων γεύσεων, και με υφές που με συναρπάζουν. Από στόμα σε στόμα έμαθα για το έξοχο Funky noodle bowl του BUDDHA’S HAND Yiannis Lucacos, που περιέχει νουντλς, λάχανο, φασόλια ενταμάμε, τζίντζερ, φρέσκο κόλιανδρο και άλλα τραγανά λαχανικά. Δοκίμασα και τα νόστιμα Sushi-Poke bowls που ετοιμάζουν με ολόφρεσκα ψάρια, όπως το Salmon Poke bowl και το Tuna poke bowl. Έκρηξη γεύσης! Συνήθως παραγγέλνω μαζί κι ένα συνοδευτικό Smoothie.

Την προηγούμενη φορά παρήγγειλα στο delivered by efood από το Peas vegan & Raw food το αγαπημένο μου Smoothie pitaya μαζί με ένα πολύ γευστικό Burger με κινόα και φακές. Τους ζήτησα να μου στείλουν και μια θαυμάσια φρεσκοκομμένη σαλάτα με λόλα πράσινη και κόκκινη, με σπιτικό κρουτόν και μπουκιές από μαριναρισμένο τέμπε. Παρ’ όλο που ήταν αρτυμένη με μια υπέροχη βινεγκρέτ ήρθε σπίτι μου δροσερή και καμαρωτή σαν να είχε μόλις κοπεί και μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Ευτυχώς που το delivered by efood φέρνει στην πόρτα μας τη Γη, κι ανακαλύψαμε πως το vegan εστιατόριο της Γλυφάδας κάνει εκτός των άλλων και φανταστικά, ωμοφαγικά γλυκά. Παράδοση στην πόρτα μας και άμεση κατανάλωση χωρίς τύψεις: Snicker cream cake, Cheesecake με μαρμελάδα φράουλα-chia, Cream cake λευκής σοκολάτας. Έχουμε βάλει στο μάτι κι ένα σωρό άλλα για την επόμενη φορά, που μάλλον θα είναι αύριο.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών